Canada introduce noi măsuri prin care își închide porțile pentru străini. Turiști respinși la graniță

Canada introduce noi măsuri prin care își închide porțile pentru străini. Turiști respinși la graniță
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 19:38

Canada a anunțat o nouă reducere a numărului de permise de studii internaționale și noi restricții pentru obținerea de permise temporare de muncă, informează AFP.

Guvernul de la Ottawa apreciază că nivelul ridicat al imigrației tensionează piața muncii și accesul la locuințe, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Autoritățile stau cu ochii pe Dunăre, vine o viitură, Debitul, mai mult decât dublu. Puncte critice pe brațul Borcea CITEȘTE ȘI Autoritățile stau cu ochii pe Dunăre, vine o viitură, Debitul, mai mult decât dublu. Puncte critice pe brațul Borcea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Populația Canadei a crescut de la 35 de milioane în urmă cu zece ani la 41 de milioane la începutul lui 2024.

Ministrul pentru imigrație, Marc Miller, a declarat într-o conferință de presă că "a veni în Canada este un privilegiu. Nu este un drept".

Pentru anul viitor, Executivul prevede eliberarea a 437.000 de permise de studii pentru studenții străini, număr în scădere de la 485.000 anul acesta, respectiv 500.000 în 2023.

VIDEO&FOTO Cum va fi fluidizat traficul de mașini în capitală. Primarii, în frunte cu Nicușor Dan, au venit cu soluțiile la Ciolacu CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cum va fi fluidizat traficul de mașini în capitală. Primarii, în frunte cu Nicușor Dan, au venit cu soluțiile la Ciolacu

Totodată, se introduc noi restricții pentru obținerea permiselor de muncă pentru soții sau soțiile anumitor studenți și lucrători străini.

De asemenea, se vor aplica proceduri de control mai stricte pentru eliberarea vizelor de călătorie, pentru a limita creșterea de cereri de azil nejustificate sau respinse.

Canada anunțase deja că va reduce numărul de rezidenți temporari la 5% din populație, de la 6,8% în aprilie.

Calcul - Ce se va întâmpla cu numǎrul angajaților din industria serviciilor pentru afaceri. Patru generații lucreazǎ astăzi CITEȘTE ȘI Calcul - Ce se va întâmpla cu numǎrul angajaților din industria serviciilor pentru afaceri. Patru generații lucreazǎ astăzi

Cabinetul condus de premierul Justin Trudeau, aflat în scădere în sondajele de opinie, a pierdut săptămâna aceasta alegeri parțiale importante, deși a insistat în ultimele luni asupra dezavantajelor unui nivel ridicat al imigrației, menționează AFP în contextul datelor și măsurilor privind acest fenomen.

Canada își închide porțile pentru tot mai mulți vizitatori și rezidenți temporari aprobând mai puține vize și respingând oamenii care ajung la graniță cu documente oficiale, potrivit datelor guvernamentale prezentate recent.

Creșterea numărului de călători străini respinși la graniță vine în timp ce guvernul liberal al premierului Justin Trudeau, aflat în urmă în sondaje înaintea alegerilor preconizate de anul viitor, încearcă să scadă numărul de rezidenți temporari și, eventual, de imigranți permanenți. Migranții au fost acuzați de lipsa locuințelor și, implicit, prețurile ridicate ale acestora.

DECIZIE Parlamentul a stabilit la 3.000 lei pragul de neimpozitare a pensiilor - începând cu octombrie. Proiect inițiat de 2 ani, fără susținere până astăzi CITEȘTE ȘI DECIZIE Parlamentul a stabilit la 3.000 lei pragul de neimpozitare a pensiilor - începând cu octombrie. Proiect inițiat de 2 ani, fără susținere până astăzi

Canadienii s-au mândrit dintotdeauna că acceptă noi veniți, dar sondajele arată că un număr din ce în ce mai mare spune acum că țara admite prea mulți imigranți. Această poziție se reflectă din ce în ce mai mult în activitatea ofițerilor de frontieră și de imigrație, spun observatorii.

În iulie, Canada a refuzat intrarea la 5.853 de călători străini, cărora li s-a „permis să plece”, așa cum spune Canada, și care includ studenți, muncitori și turiști, cel mai mult din ianuarie 2019, potrivit datelor agenției de frontieră care nu au fost înregistrate. raportate anterior.

Ofițerii de frontieră au refuzat în medie 3.727 de călători străini pe lună în primele șapte luni ale anului 2024, o creștere de 633 de persoane sau 20% față de un an mai devreme. Separat, ofițerii au considerat 285 de deținători de viză inadmisibili în iulie, de asemenea, cel mai mult în orice lună din cel puțin ianuarie 2019, arată datele.

Departamentul de imigrație al Canadei aprobă mai puține vize. Raportul dintre cererile de viză de vizitator refuzate și cele aprobate a fost mai mare în iunie decât în orice moment de la apogeul pandemiei. În ianuarie, februarie, mai și iunie 2024, au fost refuzate mai multe cereri decât au fost aprobate, potrivit datelor departamentului de imigrare. Numărul de permise de studiu și de muncă aprobate a scăzut, de asemenea, de la maximele multianuale din 2023, respectiv 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
canada
vize
straini