Vinul zilei: un cupaj alb cotat cu 96 puncte Luca Maroni, un vin organic obținut din Chardonnay și Fiano, cu arome de fructe de livadă coapte, alune prăjite, miere și flori de câmp

Vinul zilei: un cupaj alb cotat cu 96 puncte Luca Maroni, un vin organic obținut din Chardonnay și Fiano, cu arome de fructe de livadă coapte, alune prăjite, miere și flori de câmp
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iul 2024

Recomandarea noastră de astăzi, 3 Passo Bianco 2023 de la Cielo e Terra, este un vin alb organic, cotat de către criticul de vin Luca Maroni cu 96 puncte.

Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipă profesionistă, formată din agronomi și oenologi cu experiență internațională în domeniul viticol. În plus, aceștia au studiat foarte mult zona podgoriilor de viță-de-vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, în regiunea Veneto, Italia. Valorile cramei sunt calitatea, dar și devotamentul către oameni și mediul înconjurător.

3 Passo Bianco are o frumoasă culoare de galben auriu. Vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, își păstrează prospețimea conturată de aromele fructate, ceea ce îi oferă și mai multă eleganță și delicatețe. Degustați acest vin la 8-10 grade Celsius, alături de brânzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne albă.

Răzvan Jurca: “Foarte curios am fost cum e acest vin italian, fiindcă tare mi-au plăcut sticla și eticheta lui. Înainte să-l deschid, am citit și am aflat că: Cielo e Terra 3 Passo Bianco este un vin organic obținut prin cupajare din soiurile de struguri Chardonnay și Fiano. Strugurii pentru acest vin alb provin din diferite regiuni ale Italiei unde plantațiile se cultivă în sistem bio. Cu o culoare galben aurie, strălucitor în pahar, 3 Passo Bianco miroase a fructe de livadă coapte, alune lejer prăjite, miere și flori de câmp. La gust, vinul, care se prezintă sec, dar cu o agreabilă prezență glicerică, este voluntar, fructat și frumos stratificat. Structura bună se prelungește până în final cu impresii proaspete, de flori albe și eucalipt.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin