Antreprenor român care a preluat un restaurant la Milano reclamă că nu găsește angajați dornici de muncă: Un bucătar mi-a refuzat 4 000 de euro!

Antreprenor român  care a preluat un restaurant la Milano reclamă că nu găsește angajați dornici de muncă: Un bucătar mi-a refuzat 4 000 de euro!
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:19

Adrian Ionilă, antreprenor român care a preluat restaurantul „Beef Club” din Milano, reclamă acum că se confruntă cu o problemă serioasă: lipsa de personal califica. El spune că, deși oferă condiții bune și un salariu atractiv, chiar și de 4.000 de euro lunar pentru un bucătar, mulți dintre tinerii cărora le propune locuri de muncă refuză argumentând prin programul dificil, conform Corriere della Sera.

„Când, cu un anumit curaj, am decis să preiau acest restaurant, aveam o mulțime de temeri: mă temeam că voi avea dificultăți să umplu cele 100 de locuri și să gestionez costurile sau că nu voi fi luat în serios pentru că veneam din România.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Nordul Indiei și estul Pakistanului - acoperite de o ceață toxică. Începe și un festival hindus, care va crește și mai mult gradul de poluare CITEȘTE ȘI FOTO Nordul Indiei și estul Pakistanului - acoperite de o ceață toxică. Începe și un festival hindus, care va crește și mai mult gradul de poluare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Niciodată nu mi-aș fi imaginat că nu voi reuși să recrutez personalul”, a povestit Adrian Ionilă. De doi ani, românul încearcă să mențină Beef Club în topul preferințelor milaneze, dar lipsa de personal îl forțează uneori să închidă restaurantul o zi în plus pe săptămână, arată G4Food.

Problema lipsei de angajați în sectorul HoReCa nu se rezumă doar la cazul său. „Deseori, tinerii stabilesc interviuri și nu se prezintă sau renunță la locul de muncă după câteva săptămâni.

Nu rezistă la efortul cerut de un ritm de lucru constant”, explică Ionilă. Tânărul român spune că a oferit unui bucătar un salariu de 4.000 de euro, dar acesta a refuzat, deoarece nu dorea să lucreze în weekend. Situația a ajuns astfel încât „parcă acum ei ne intervievează pe noi”, a adăugat sursa citată.

Anchetă în Italia: este investigat proprietarul Ray Ban. Persoane sunt în arest la domiciliu, suspiciuni de acces ilegal la bazele de date de stat CITEȘTE ȘI Anchetă în Italia: este investigat proprietarul Ray Ban. Persoane sunt în arest la domiciliu, suspiciuni de acces ilegal la bazele de date de stat

Adrian Ionilă nu este singurul antreprenor care se confruntă cu această provocare. Pino Scalise, proprietarul mai multor localuri din Milano, consideră că tinerii nu sunt pregătiți pentru viața profesională din cauza lipsei cursurilor de formare.

Un alt exemplu este Fabrizio Persi, managerul Bhangra Bar, care oferă cazare pentru a atrage angajați, dar rezultatele nu sunt convingătoare: „După un an, doar unul dintre cei patru angajați care aveau cazare a rămas, ceilalți au plecat”.

Lipsa de angajați duce la măsuri extreme în special la magazinele mici. În weekend, patronii lucrează ei înșiși, taie din program sau pur și simplu închid. \ CITEȘTE ȘI Lipsa de angajați duce la măsuri extreme în special la magazinele mici. În weekend, patronii lucrează ei înșiși, taie din program sau pur și simplu închid. "Expații nu știu o boabă românește, nu înțeleg nici măcar ce scrie pe etichetă.”

Sebastian Gatto, directorul Savini Group, evidențiază dificultăți suplimentare, cum ar fi prețul ridicat al chiriilor din Milano și transportul public limitat pe timpul nopții. „Problema scumpirii chiriilor pentru angajați nu poate fi rezolvată cu o locuință împărțită cu colegii”, spune acesta, adăugând că programul de lucru în weekend și salariile modeste în comparație cu costul vieții din Milano reprezintă și ele factori importanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
antreprenor
restaurant
milano