Numărul de anulări ale abonamentului Netflix s-a triplat după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris

Numărul de anulări ale abonamentului Netflix s-a triplat după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:24

Netflix a înregistrat o triplare a numărului de anulări în zilele care au urmat după ce cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, a donat 7 milioane de dolari pentru a o susține pe Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, transmite Bloomberg.

Clienții din SUA au anulat Netflix la o rată mai mare în iulie – 2,8% – decât în orice altă lună începând din februarie. Acest lucru se datorează în mare parte deciziei companiei de a elimina treptat nivelul său de bază. Basic era cea mai ieftină versiune fără publicitate a Netflix. Dar perioada de cinci zile de după susținerea lui Hastings a fost neobișnuită, chiar și pentru luna iulie, arată agenția de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Volvo și alte firme importante cer Bruxelles-ului să respecte interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare pe combustie CITEȘTE ȘI Volvo și alte firme importante cer Bruxelles-ului să respecte interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare pe combustie
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Hastings, un donator democrat, a susținut-o pe Harris într-o postare pe platforma de social media X la 22 iulie. O zi mai târziu, Hastings a declarat pentru The Information că a donat 7 milioane de dolari unui super PAC pro-Harris, scrie G4Media.ro

La scurt timp după susținerea publică anunțată de șeful Netflix, fanii lui Donald Trump au început să îndemne oamenii să renunțe la serviciu. Unii au postat fotografii care arătau că și-au închis conturile alături de hashtag-ul #CancelNetflix.

Trei zile mai târziu după ce donația a devenit publică, 26 iulie, a fost cea mai proastă zi pentru anulările Netflix din acest an.

Creșterea numărului de anulări la Netflix a durat doar câteva zile. Nu a fost la fel de severă ca reacția din 2020, când conservatorii au cerut Netflix să retragă filmul francez Cuties, despre care au considerat că exploatează copiii.

Companiile de divertisment s-au confruntat cu reacții negative după ce directorii lor au luat atitudine față de probleme politice. Walt Disney s-a luptat timp de doi ani cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, după ce compania a criticat o lege care restricționează discuțiile în clasă privind orientarea sexuală și identitatea de gen. De asemenea, în ultimele săptămâni, compania s-a confruntat cu întrebări legate de relația strânsă dintre Kamala Harris și co-președintele său pentru divertisment, Dana Walden, care supraveghează ABC News.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
abonamente