Felix Telecom, integrator IT&C cu afaceri de 19,9 milioane de lei în 2018, controlată de un general SIE în rezervă, se divizează și transferă activul imobiliar către o nouă firmă, Sandy&Doina Consulting SRL București, pentru o utilizare mai eficientă a acestuia.
Domeniul principal de activitate al societății Sandy&Doina Consulting SRL va fi cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii (CAEN 681), iar activitatea principală este închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate (CAEN 6820), putând desfășura și lucrări de construire a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (CAEN 4120), administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract (CAEN 6832), potrivit datelor din proiectul de divizare al Felix Telcom.
Sandy&Doina Consulting este controlată de Teodor Ileș - 52% și Doina Felicia Ileș - 48%, aceeași structură a acționariatului fiind întâlnită și la Felix Telecom. Administrarea este realizată de Traian Mihu.
CITEȘTE ȘI Declinul Orange România continuă și la nouă luni. Liderul pieței a raportat afaceri în scădere"Realizarea obiectului de activitate al Felix Telecom nu mai necesită, în prezent, utilizarea unui activ imobiliar de mărimea celui aflat în proprietatea acestei societăți. Totodată, utilizarea și întreținerea acestui activ imobiliar implică cheltuieli curente și investiții periodice, care grevează resursele financiare ale Felix Telecom, resurse care vor putea fi utilizate mai profitabil în alte direcții. Societatea Sandy&Doina Consulting a fost constituită în scopul de a desfășura activități în domeniul imobiliar, în mod special pentru utilizarea mai eficientă a activului imobiliar care urmează să îi fie transferat în urma divizării. Prin divizare, care se dorește să fie realizată în interesul asociaților, se urmărește organizarea independentă, eficientă și profitabilă a activităților societăților implicate în divizare. Societățile implicate în divizare consideră că activul imobiliar aparținând Felix Telecom va putea fi utilizat mai profitabil de societatea Sandy&Doina Consulting care va putea aplica o strategie investițională care să urmărească creșterea valorii acestui activ imobiliar", se mai arată în proiectul de divizare.
Cine este Felix Telecom
Compania a fost înființată în anul 1992 de către Bancorex - 20%, Felix Computers – 20%, Teleconstrucția – 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries LTD din Israel – 20% și Terra SA - 20%, ultima fiind întreprinderea prin intermediul căreia fosta Securitate realiza tranzacțiile cu armament, potrivit Digi.
Felix Telecom are ca obiect de activitate “fabricarea echipamentelor de comunicații”, conform www.termene.ro.
În intervalul 2008 – 2018, afacerile companiei au coborât de la aproape 100 milioane de lei la 19,9 milioane de lei.
Conform datelor publice, Ileș apare ca acționar direct al Felix Telecom începând cu anul 2005.
CITEȘTE ȘI Surpriză: Banca Transilvania preia controlul Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți PagoTraian Mihu a absolvit Facultatea de Automatică București în anul 1970, în prima promoție a secției Calculatoare. A fost implicat în proiectarea și producția primelor calculatoare românești, cunoscute sub numele de Felix C, potrivit revistei Market Watch.
Datele centralizate de www.termene.ro arată că, în perioada 2007 - 2018, Felix Telecom a câștigat 338 de contracte finanțate din bani publici, majoritatea dintre acestea cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații.
De asemenea, un client important al companiei este Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (RoEduNet). În total, toate cele 338 de contracte însumează 240,4 milioane de lei.