Brazilia are cea mai severă secetă din istoria sa recentă. Orașe au rămas izolate

Brazilia are cea mai severă secetă din istoria sa recentă. Orașe au rămas izolate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2024

Brazilia este afectată de cea mai severă secetă din istoria sa recentă, în contextul în care mai mult de o treime din teritoriul său - peste 3 milioane de kilometri pătrați -, se confruntă cu condiții de secetă extremă, a raportat site-ul de știri G1, citat de DPA.

G1 a citat date transmise de Centrul Național pentru Monitorizarea Dezastrelor Naturale (CEMADEN), care afirmă că aceasta este cea mai severă secetă înregistrată în Brazilia de la începerea măsurătorilor sistematice, în anul 1950, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Dezastrul de pe litoral după ploi record - Noi imagini CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dezastrul de pe litoral după ploi record - Noi imagini
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"De la începutul monitorizărilor, nu am experimentat niciodată o secetă atât de extinsă și de intensă precum aceasta", a declarat Ana Paula Cunha, cercetătoare la CEMADEN. "În trecut, doar regiuni izolate aveau de suferit din cauza ciclurilor secetoase, însă, de această dată, este vorba despre un fenomen general. Este o problemă majoră cu care se confruntă țara noastră", a adăugat ea.

În nordul Braziliei, mai multe orașe au rămas izolate deoarece râurile locale nu mai sunt navigabile din cauza nivelurilor scăzute ale apelor.

În plus, producția de energie electrică asigurată de hidrocentrale este în pericol.

Ministrul Turismului: Am stricat conceptul de stațiune. Avem blocuri de apartamente la un loc cu hotelurile CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului: Am stricat conceptul de stațiune. Avem blocuri de apartamente la un loc cu hotelurile

În mai multe regiuni din această țară sud-americană, au izbucnit totodată incendii de vegetație, care cauzează probleme respiratorii pentru localnici.

Potrivit unor evaluări științifice, cauza secetei severe reprezintă o combinație între mai mulți factori: fenomenul meteorologic El Nino duce la creșterea temperaturilor în Brazilia și la scăderea precipitațiilor, în special în nordul țării.

Japonezii nu pot fi convinși toți să încerce săptămâna de lucru de 4 zile: au înrădăcinat adânc cultul muncii și refuză. „Este greu când nu muncești 5 zile la rând!” CITEȘTE ȘI Japonezii nu pot fi convinși toți să încerce săptămâna de lucru de 4 zile: au înrădăcinat adânc cultul muncii și refuză. „Este greu când nu muncești 5 zile la rând!”

Blocajele atmosferice cauzate de zonele staționare de înaltă presiune împiedică, de asemenea, trecerea fronturilor reci de aer care ar putea aduce ploi.

Încălzirea din nordul regiunilor tropicale ale Oceanului Atlantic prelungește și mai multe perioada de secetă.

viewscnt
Afla mai multe despre
brazilia
seceta