Primăria Sector 6 (PS6) a organizat o licitație pentru achiziționarea de servicii de consultanță în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, cum ar fi Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru un număr maxim de 90 de proiecte în perioada 2021 - 2027, contractul fiind estimat la 19 milioane de lei, fără TVA.
Ofertele au fost depuse de Iceberg Consulting, RomActiv Business Consulting, Wing Computer Group, Universitatea Politehnica din București, RomCapital Invest, Dars Research, Avensa Consulting, Top Managament Ing și Wise Finance Solutions, precum și asocierile formate din Intergroup Engineering (lider) și Moctezuma Consulting, Global Commercium Development (lider), Arca Consortium și Mob Vad, BDO Business Advisory (lider) și Proconsult, TUD Investment Consulting (lider), Structural Management Solutions și Tran și Asociații, Novart Engineering (lider), Smart Mind Solutions și Gleeds Romania, Energy&ECO Concept (lider) și SMART Integration, Teampro Strategy Consulting (lider) și Embryo Projects, Pro Toby (lider), FGC Activ Grup și Group Convers Consulting, Omega Trust (lider), Zago Development și Bocasoft, respectiv Romcontexpert (lider), Synesis Partners, Radexpert Consulting&Management și Tehno Consulting Solution.
"Obiectivul general al acordului cadru este reprezentat de prestarea de servicii de consultanță în forma elaborării și depunerii de cereri de finanțare si asigurarea serviciilor de consultanță în implementare. Scopul acestora îl constituie participarea Sectorului 6 al Municipiului București în cadrul sesiunilor de apeluri de proiecte, respectiv obținerea finanțării nerambursabile pentru proiectele prioritare ale Sectorului 6. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și alte ministere de resort lucrează, în prezent, la elaborarea noilor Programele Operaționale, cât și a altor instrumente de finanțare nerambursabilă (Planul Național de Redresare și Reziliență, Programe de Cooperare Transfrontalieră Interregională și Transnațională, etc.). Volumul de finanțare pe care Sectorul 6 al Municipiului București dorește să îl obțină prin intermediul serviciilor de consultanță depinde de sursele financiare alocate, criteriile de eligibilitate ale finanțatorului, cota de cofinanțare, etc, acestea fiind detaliate în programele de finanțare aprobate de Comisia Europeană", se arată într-un răspuns al PS6 remis Profit.ro.
CITEȘTE ȘI Guvernul trebuie să refacă planul PNRR. Barna: Bruxelles-ul nu ne va da banii ceruți pentru irigații. Au zis că nu este o reformă care ajută la reziliență după COVIDÎn prezent, la nivelul PS6 este în proces de elaborare Programul Integrat de Dezvoltare Urbană a Sectorului 6, în care, în baza propunerilor de la cetățeni și de la instituțiile subordonate, aparatul de specialitate al PS6 dezvoltă portofoliul de proiecte pentru perioada 2021 - 2027.
"Acest document strategic va conține date concrete privind ideile de proiecte, perioada de implementare, precum și bugetul. Conform acordului cadru numărul minim de proiecte este de 1, iar cel maxim de 90 de proiecte, în funcție de axele de finanțare deschise, de termenele de depunere a proiectelor, coroborat cu capacitatea tehnică a personalului propriu. Denumit "Acordul cadru pentru servicii de consultanță aferent operațiunii de întocmire a cererilor de finanțare în vederea obținerii de finanțări din surse externe și consultanță în management după obținerea finanțării", contractul stă la bază necesității aplicării unei strategii unitare și coerente pe termen mediu, respectiv 2 ani și reducerea perioadei de timp aferentă întocmirii documentației de atribuire și efectiv a achizițiilor publice necesare pentru un proiect", se mai spune în răspunsul PS6.