Calcul - Decizia privind admiterea deplină a Bulgariei și României în Schengen va fi tergiversată

Calcul - Decizia privind admiterea deplină a Bulgariei și României în Schengen va fi tergiversată
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:31

Situația post-electorală complicată din Austria nu este de bun augur pentru anularea veto-ului împotriva eliminării controalelor la frontierele terestre ale Schengen pentru Bulgaria și România, a precizat pentru Radioul Public Bulgar  (BNR) Paul Schmidt, directorul Institutului Austriac pentru Politici Europene, citat de Rador.

La viitoarea audiere în Parlamentul European, la propunerea noului comisar european pentru migrație, Magnus Brunner – actualul ministru de finanțe al Austriei – unul dintre subiectele principale va fi extinderea Spațiului Schengen.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Românii relansează brandul frufru, cedat de gigantul Unilever CITEȘTE ȘI FOTO Românii relansează brandul frufru, cedat de gigantul Unilever
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

„Dar decizia de a renunța la veto trebuie luată de Viena”, a subliniat Paul Schmidt.

„Actualul guvern va continua să lucreze interimar – fără a lua decizii politice – și va amâna decizia privind Schengen, iar un nou guvern la Viena va exista cel mai devreme de Crăciun sau chiar în ianuarie”.

Partidul Libertății din Austria (FPO), de extremă dreapta, a câștigat alegerile parlamentare din Austria, de duminică, cu 29% din voturi – a anunțat ministerul de Interne de la Viena, citat de agențiile internaționale de presă.

Acestea notează că este pentru prima dată de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial când dreapta radicală câștigă legislativele de acolo, ceea ce va face foarte dificile negocierile pentru formarea unui nou guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
romania
aderare