28 noiembrie - Profit Financial.forum
Actualmente sistemul informatic al Ministerului Finanțelor Publice este cel mai mare furnizor de date din România pentru instituțiile publice și instituțiile financiare din România și din străinătate. Platformele tehnologice hardware și software pe care se bazează funcționarea sistemului informatic MFP, constituie un conglomerat complex de echipamente hardware de modele diverse și de software cu versiuni mai vechi și mai noi, care au început să intre în dotare în 1998.
"Principalele platforme care susțin componente esențiale ale sistemului nu mai dispun de servicii de întreținere și nici de asistență tehnică. Echipamentele utilizate în producție aparțin unor serii care au ieșit din fabricație și din ciclul de viață stabilit de către producător. Deși aveau un nivel de fiabilitate crescut și sunt incluse în scheme de lucru care asigură redundanță pe mai multe niveluri, lipsa îndelungată a întreținerii și lipsa îndelungată a asistenței tehnice de calitate conduc la incidente de funcționare tot mai grave și, pe de altă parte, la creșterea duratei de revenire la o stare de funcționare acceptabilă după incident. În prezent bibliotecile de benzi din cadrul sistemului informatic MFP au o vechime care pune probleme de întreținere, de performanță și de capacitate de stocare. Acestea nu mai pot fi retehnologizate și nici extinse astfel încât să fie crescută capacitatea de stocare a datelor. Actuala soluție pentru efectuarea și restaurarea salvărilor de siguranță nu mai beneficiază de suport tehnic, iar sistemul informatic MFP nu dispune de suficiente licențe pentru a proteja sistemul informatic în continuă dezvoltare", se mai spune în documentația procedurii de atribuire.
CITEȘTE ȘI MetaMinds, fosta Nova Tech Integrated Solutions, va furniza soft de autentificare către 4.500 de școli din România, în parteneriat cu BlackBerryMetaMinds a consemnat în 2019 afaceri de 124,13 milioane de lei, de la 49,55 milioane de lei în 2018, și un profit net de 7,3 milioane de lei, comparativ cu 2,17 milioane de lei.
Compania este controlată de Andrei Cruceru - 65%, Giorgia Bordușanu - 20% și Marius Ionuț Marinescu - 15%.