Logic Computer va proteja terminalele SRI împotriva atacurilor cibernetice

Logic Computer va proteja terminalele SRI împotriva atacurilor cibernetice
scris 24 nov 2021

Asocierea formată din Logic Computer (lider), Ingenium Blockchain Technologies și Headlight Solutions a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru soluții software destinate protejării terminalelor instituției împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic. Estimat la 64,2 milioane de lei, fără TVA, pentru 6 luni, contractul a fost semnat pentru 63,4 milioane de lei, fără TVA.

"Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea/consolidarea/ eficientizarea capabilităților Centrului Național Cyberint, de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică pentru asigurarea securității infrastructurilor IT&C deținute de SRI. Unitățile și structurile proprii instituției contribuie la asigurarea securității Sistemului Național de Securitate Cibernetică. Implementarea proiectului presupune actualizarea și adaptarea la cerințele de securitate curente a soluțiilor din cadrul rețelelor deținute de SRI, precum și implementarea unor soluții și tehnologii noi ce asigură o capabilitate de detecție și analiză sporită a amenințărilor necunoscute soluțiilor de detecție tradiționale. Asigurarea propriei securități și îmbunătățirea capacității de răspuns asigură viabilitatea întregului sistem protejat de beneficiar", se arată în documentația instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, se împrumută la ING. \ CITEȘTE ȘI Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, se împrumută la ING. "Piața din România se reașază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu prețuri competitive."

Tehnologiile utilizate vor fi particularizate pe necesitățile beneficiarului și vor permite o mai bună granularizare a securității per terminal, responsabilizând structura de tip CERT (Computer Emergency Response Team) în stabilirea politicilor de securitate, analiza informațiilor generate de sisteme și reacția în situația identificării unui eveniment cibernetic.

Proiectul va permite creșterea nivelului de securizare a rețelelor interne de terminale prin implementarea sau actualizarea, după caz, a soluțiilor care permit protejarea pe principiul "apărării în adâncime" a informațiilor și a sistemelor informatice care asigură depozitarea informațiilor, accesul și transportul acestora.

Euroins pierde în procesul privind amenda aplicată de ASF pentru întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA CITEȘTE ȘI Euroins pierde în procesul privind amenda aplicată de ASF pentru întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA

"Soluția tehnică se bazează pe un set de echipamente și componente software ce pot avea producători diferiți și/sau dezvoltări particularizate, dar care sunt aliniate standardelor internaționale de interoperabilitate și vor putea fi integrate cu ușurință în cadrul unei rețele informatice existente. Sunt avute în vedere soluții ce permit analiza în profunzime a amenințărilor din mediul on-line (web, email, chat, streaming), precum și soluții de securitate dedicate terminalelor", se mai spune în documentație.

Logic Computer a fost înființată în anul 1996 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software- ului, potrivit termene.ro.

Oferte pentru construcția celei mai mari săli polivalente din România. Proiect estimat la aproape 280 milioane lei CITEȘTE ȘI Oferte pentru construcția celei mai mari săli polivalente din România. Proiect estimat la aproape 280 milioane lei

Compania este controlată de Laurențiu Dumitrache - 50% și Constantin Nica - 50% și a consemnat în 2020 o cifră de afaceri de 88,4 milioane de lei, de la 56,6 milioane de lei în 2019.

Profitul net a crescut la 9,7 milioane de lei, comparativ cu 6,2 milioane de lei în anul precedent.

În vara acestui an, Logic Computer a câștigat, în calitate de unic ofertant, o licitație restrânsă organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru un sistem ITC dislocabil – SCTID, contractul fiind semnat pentru 169,8 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 157,98 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 7 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
licitatie
securitate cibernetica
logic computer