Robert Plant și Jimmy Page, membri fondatori ai Led Zeppelin, au câștigat apelul deschis de Curtea din San Francisco în cazul de plagiat în care a fost implicată piesa „Stairway To Heaven” a trupei britanice.
Decizia completului, emisă luni, a fost că piesa compusă de solistul și chitaristul grupului în 1971 nu a încălcat drepturile de autor ale „Taurus” (1968), cântec scris de chitaristul Randy Wolfe de la Spirit, relatează News.ro.
Jimmy Page și Robert Plant au fost acuzați că au „furat" pentru piesa lor, inclusă pe albumul „Led Zeppelin IV”, un riff din compoziția instrumentală „Taurus", lansată în 1968 de trupa Spirit, condusă de Randy Wolfe.
În luna iunie a anului 2016, un juriu din Los Angeles a decis că cei doi nu se fac vinovați de plagiat.

În septembrie 2018, judecătorul Richard Paez de la Curtea de Apel din San Francisco a spus că judecătorul din procesul anterior a făcut mai multe erori și a comandat un alt proces.
Riff-ul piesei „Stairway To Heaven” a trupei Led Zeppelin a fost desemnat cel mai bun solo de chitară din toate timpurile într-un sondaj realizat de revista Classic Rock.
Nu este pentru prima dată când trupa Led Zeppelin a fost acuzată de plagiat. În 1970, Chester Burnett a spus că „The Lemon Song”, un alt single celebru al trupei britanice, ar fi fost copiat după „Killing Floor”, unul dintre cântecele sale.
Cântecele „Whole Lotta Love”, „Babe I'm Gonna Leave You” și „Dazed and Confused” din repertoriul trupei Led Zeppelin au făcut, la rândul lor, obiectul unor acuzații de plagiat, formulate de alți artiști.
Trupa Led Zeppelin, înființată la Londra, în 1968, i-a avut în componență pe chitaristul Jimmy Page, solistul Robert Plant, basistul și clăparul John Paul Jones și toboșarul John ”Bonzo” Bonham. Formația s-a destrămat după decesul lui John Bonham, în 1980. Considerată una dintre cele mai inovatoare și influente trupe din istoria muzicii rock, Led Zeppelin a lansat 9 albume de studio și numeroase compilații și albume live, care au fost vândute în aproximativ 300 de milioane de copii.