Polyana Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, unul dintre cei doi fii ai dictatorului Nicolae Ceaușescu, va fi retrasă după aproape 3 ani de la conducerea Bucharest Film Studios, fostele Studiouri Media Pro din Buftea cumpărate la sfârșitul anului 2015 de omul de afaceri și regizorul Bobby Păunescu. Polyana a fost numită la începutul anului 2016, cum anunța atunci Profit.ro, administrator B și vicepreședinte al societății cu un mandat de 4 ani, până în februarie 2020, alături de producătorul american de la Hollywood Donald Kushner, realizator al unor filme precum 7 Seconds, Andre, Tron, Legacy, Blitz și Monster (premiat cu Oscar).
Lituanianul Aleksandras Cesnavicius, numit, în 2013, director general al Pro TV, companie deținută de Central European Media Enterprises, s-a retras atunci din Consiliul de Administrație.
Tot atunci, Studiourile Media Pro și-au schimbat denumirea în "Bucharest Film Studios".
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dacă Donald Kushner este un nume de referință pentru amatorii de filme americane, publicului românesc îi poate fi mult mai cunoscut numele Polyanei Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu și persoana preferată de Elena Ceaușescu mult timp după divorțul celor doi.
Polyana, care poate fi văzută AICI și cea despre care în regimul comunist se spunea că ar fi urmat la conducerea României, alături de Nicu, dacă familia Ceaușescu nu ar fi fost înlăturată de la putere prin Revoluția din 1989, a condus Consiliul Național al Pionierilor, fiind un membru marcant al Partidului Comunist Român.
Polyana s-a împrietenit repede cu Elena Ceaușescu, dar a divorțat de Nicu după circa un an și jumătate.
CITEȘTE ȘI FOTO Ce mai vând românii online: Timbru de colecție, inel de logodnă și covor cu portretele soților CeaușescuȘi după divorț, Polyana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu, fiind primită în fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, la "Cabinetul 2", pentru servirea cafelei.
După Revoluție, Polyana a fost angajată la una dintre firmele familiei Păunescu.
În primăvara acestui an, compania și-a cerut insolvența, înregistrând cererea la tribunal, dar a retras-o la scurt timp, după ce Guvernul a avizat o schemă de ajutor de stat pentru cinematografie.
Ulterior, însă, în lunile iunie și iulie, conform datelor analizate de Profit.ro, Bucharest Film Studios a revenit în instanță de două ori cu cererea de intrare în insolvență, judecătorii respingând solicitarea de fiecare dată pentru că nu au fost depuse toate înscrisurile.
CITEȘTE ȘI FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avionAnul trecut, Bucharest Film Studios a avut afaceri de 6,2 milioane lei, cele mai mici din ultimii zece ani, și o pierdere de 25,3 milioane lei. Numărul de angajați a scăzut cu aproape 100 de persoane, de la 273 la 176 salariați.
În solicitarea de intrare în insolvență, compania a argumentat prin "climatul economic cu caracter de criză financiară profundă și prelungită" care a afectat extrem fluxul de numerar, situația financiară a societății deteriorându-se constant în ultima perioadă și ajungând în imposibilitatea de a face față datoriilor exigibile cu lichiditățile pe care le are la dispoziție. A fost arătat că, la sfârșitul anului 2017, societatea înregistra datorii exigibile de peste 217.832 lei, care depăesc așadar valoarea prag de 40.000 de lei.
Conform termene.ro, la finele anului trecut datoriile totale se ridicau la 217,8 milioane lei.