Kapsch Romania și Optoelectronica 2001 au câștigat o licitație organizată de Serviciul de Pază și Protecție (SPP) pentru servicii de dezvoltare de software, în vederea extinderii capabilităților tehnice necesare în procesul de recrutare, selecție, evaluare și formare a personalului, în cadrul proiectului POLISE, finanțat prin fonduri europene. Anterior, SPP nu a primit nicio ofertă pentru cele două loturi.
Estimat la 3,42 milioane de lei, fără TVA, pentru 18 luni, contractul a fost atribuit pentru 3,155 miloane de lei, din care 2,7 milioane de lei pentru Optoelectrica 2001 (lot 1) și Kapsch - 455.327 lei (lot 2).
Denumit "Servicii de dezvoltare biblioteca electronica cu trasee rutiere modelate digital, din Bucuresti si teritoriul național", primul lot a fost estimat la 3 milioane de lei și un singur ofertant, Optoelectronica 2001.
La al doilea lot al procedurii, denumit "Servicii de dezvoltare programe software/aplicații pentru soluția de pregătire și evaluare a cunoștințelor în domeniul securității cibernetice", s-a înscris și Bitdefender. Lotul a fost estimat la 420.168,07 lei.
CITEȘTE ȘI Logic Computer a câștigat contul Finanțelor pentru a extinde resursele de procesare și stocare"Prin implementarea soluțiilor aferente prezentului caiet de sarcini, se vizează dezvoltarea la nivelul organizației, printre altele, a unor soluții moderne, care vor permite evaluarea și verificarea cunoștințelor și abilităților pentru unele domenii profesionale, respectiv expertiza psihologică a personalului în vederea încadrării în organizație, precum și testarea anuală a personalului existent în organizație. Se vor introduce instrumente și metode moderne, care să permită executarea unor sesiuni de evaluare complexe, atât din punct de vedere al aptitudinilor native, al abilităților specifice dobândite cât și al profilului psihologic complet. Se vor introduce instrumente și metode moderne, care să permită executarea unor sesiuni de evaluare complexe, pentru următoarele structuri din cadrul organizației: intervenție pirotehnică, CBRN, control antiterorist, securitate cibernetică, conducere auto", se arată în documentația licitației.
În luna iunie a acestui an, SPP a atribuit Optoelectronica 2001 și Evolve Media un contract contract de 4,85 milioane de lei, fără TVA, pentru implementarea la nivelul instituției a unui sistem modern de management al resurselor umane, bazat pe aplicații software, care să asigure adaptarea și optimizarea proceselor de selecție, recrutare, evaluare și formare a personalului, în cadrul proiectului POLISE, finanțat prin fonduri europene.
"Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea unui sistem modern de management al resurselor umane, prin utilizarea unor politici bazate pe dovezi, a unor instrumente unitare și moderne, adaptarea și optimizarea proceselor de selecție, recrutarea și evaluarea pregătirii resurselor umane, inclusiv a personalului existent în organizație. Obiectivele specifice ale proiectului sunt asigurarea unui management unitar, modern si coerent al resurselor umane la nivelul SPP, revizuirea procedurilor interne privind planificarea, recrutarea, selecția, evaluarea, cariera si formarea personalului, precum și dobândirea de cunostințe si abilitați îmbunatațite ale personalului din structura de resurse umane si ale personalului de conducere din cadrul SPP, în domeniul resurselor umane", se arată în caietul de sarcini al licitației.
CITEȘTE ȘI Mega Image a câștigat un proces cu Poliția Locală, care a amendat-o pentru că, preparând hrană, ar fi și unitate de alimentație publicăLoturile 3 și 4 ale licitației, cu o valoare totală estimată la la 3,42 milioane de lei, fără TVA, au fost anulate. Acestea vizau servicii de dezvoltare bibliotecă electronică cu trasee rutiere modelate digital, din București și teritoriul național, pentru evaluarea personalului cu privire la abilitățile de conducere a autovehiculelor prin intermediul simulatoarelor, precum și servicii pentru dezvoltarea unei soluții de pregătire și evaluare a cunoștințelor în domeniul securității cibernetice.
SPP este organ de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale, specializat în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Instituția are structură militară și este parte componentă a sistemului național de apărare.