Intrarom a pierdut definitiv procesul prin care a contestat o amendă de 2,1 milioane de lei, aplicată companiei de Consiliul Concurenței în iulie 2017. Sancțiunea a fost motivată prin trucarea, alături de Siveco Romania, a unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2008, în vederea atribuirii acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic al instituției.
Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză
Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI
Într-o primă fază, în decembrie 2017, Intrarom a contestat sancțiunea la Curtea de Apel București, cererea fiind respinsă de magistrați în septembrie 2018, cu posibilitate de recurs.
Compania a mers mai departe cu dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, cererea de recurs fiind respinsă acum definitiv și irevocabil.
CITEȘTE ȘI Cele două pârtii de schi și telegondola din Munții Semenic mai așteaptă. Licitația a fost anulată pentru abateri graveIntrarom a fost amendată cu 2.125.796,48 lei, iar Siveco România, cu 5.883.899,07 lei, potrivit informațiilor date publicității în iulie 2017 de Consiliul Concurenței.
Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane de euro, fără TVA.
Investigația Concurenței a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi.
“În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco România”, se arată într-un comunicat din 27 iulie 2017.
În cadrul procedurilor de achiziție publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câștiga în condiții normale de concurență, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse și servicii calitative la prețuri cât mai avantajoase, mai era arătat.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Branko Roglic, printre cei mai bogați antreprenori din Croația, devine cel mai important jucător pe piața de distribuție FMCG din RomâniaIntrarom este un furnizor de soluții de telecom, IT&C, aplicații și servicii de mentenanță.
În 2020, afacerile companiei au atins 179,4 milioane de lei, potrivit datelor www.termene.ro.
Compania din România a fost înființată în 1993 și este o subsidiară a grupului Intracom Telecom din Grecia.