Poșta Română a anulat licitația care viza achiziționarea de servicii prin care clienții companiei urmau să fie anunțați prin SMS despre data și ora livrării coletelor poștale interne, numărul curierului și suma rambursului, după caz. Decizia a fost motivată de o hotărâre a Tribunalului București din decembrie 2019, care a admis contestația înaintată de unul dintre ofertanți, 4Pay Systems.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În cadrul procedurii, Poșta Română a respins oferta depusă de 4Pay Systems pe motiv că societatea nu ar fi fost autorizată, prin cod CAEN, să furnizeze servicii SMS, cu toate că, în prezent, între cele două companii se derulează un contract al cărui obiect este similar licitației în derulare.
De cealaltă parte, 4Pay Systems a arătat în instanță, prin documente, că ar fi autorizată să furnizeze astfel de servicii.
Licitația nu putea fi însă reluată pentru că Poșta Română a notificat celorlalți doi ofertanți, Vodafone România și Telekom România Communications, valoarea ofertelor depuse de fiecare în cadrul procedurii. Astfel, conform documentelor, Vodafone România a înaintat o ofertă de 1.627.560 lei, în timp ce Telekom a depus una de 1.644.000 lei, nivel similar cu valoarea estimată a contractului.
În acest context, operatorul poștal a anulat licitația.
În iulie 2018, Profit.ro a anunțat că acest contract a fost atribuit 4Pay Systems, societate controlată integral de Răzvan Mihail Brezeanu, care, conform datelor Linkedin, a fost director de vânzări directe la fostul Romtelecom, în prezent Telekom Romania Communications. La procedura precedentă au depus oferte și Vodafone România și Media Sat.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul canadian Celestica, unul dintre cei mai mari furnizori IT la nivel global, declanșează un val de concedieri în România
Potrivit caietului de sarcini, Poșta Română a estimat volumul anual de SMS-uri la 13,7 milioane, respectiv 100.000 de mesaje scrise pe zi.
Cu afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta Română este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,75% și Fondul Proprietatea – 6,25% și este cel mai mare operator de profil de pe piața locală, cu o rețea teritorială de 5.600 de unități.