Forțele ucrainene intră în orașul strategic Izium după cinci luni de ocupație rusă, susține Kievul

Forțele ucrainene intră în orașul strategic Izium după cinci luni de ocupație rusă, susține Kievul
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2022

Forțele ucrainene au intrat în Izium după ce au forțat trupele ruse să se retragă, a declarat sâmbătă pentru CNN un ofițer implicat în operațiunea de eliberare a orașului strategic din est.

Izium, care se află lângă granița dintre regiunile Harkov și Donețk, se afla sub ocupație rusă de mai bine de cinci luni și devenise un centru important pentru armata invadatoare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Tocmai am început să curățăm orașul. Primele unități militare au intrat", a declarat ofițerul pentru CNN.

Un purtător de cuvânt al Brigăzii Bohun a Forțelor Terestre ale Ucrainei a afirmat anterior că „rușii au au fugit și au lăsat în urmă arme și muniție”, iar centrul orașului este liber.

Pe Telegram au fost postate mai multe videoclipuri cu trupe ucrainene, lângă indicatorul Izium de la intrarea în oraș.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Șeful administrației orașului Izium, susținut de ruși, Vladislav Sokolov, a fost citat de agenția de presă de stat rusă RIA că afirmând că situația din Izium este „foarte dificilă”.

Forțele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor împotriva trupelor ruse CITEȘTE ȘI Forțele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor împotriva trupelor ruse

”Ca urmare a bombardamentelor constante ale trupelor ucrainene în ultimele două săptămâni, au avut loc multe distrugeri în oraș”, a spus Sokolov,. Nu se știe exact când a vorbit Sokolov cu RIA.


Forțele ucrainene au intrat deja în orașul Kupiansk, la aproximativ 30 de mile la nord de Izium, și  se pare că întâmpinaseră rezistență.

Recucerirea celor două orașe este o mare victorie strategică pentru Kiev, la cinci zile după ce forțele ucrainene au început o ofensivă  spre est prin regiunea Harkov. Rusia folosea Kupyansk ca nod feroviar pentru a-și reaproviziona forțele și Izium ca rampă de lansare pentru atacurile spre sud în regiunea Donețk.
Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat sâmbătă că aliații Ucrainei sunt „uimiți” de succesele recente ale armatei țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina