Vulcan și-a dublat afacerile anul trecut ca urmare a creșterii numărului de contracte, însă pierderea s-a adâncit cu 12%

Vulcan și-a dublat afacerile anul trecut ca urmare a creșterii numărului de contracte, însă pierderea s-a adâncit cu 12%
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2017

Vulcan SA București, companie aflată în insolvență din anul 2013, a realizat anul trecut afaceri de circa 48,5 milioane de lei (10,6 milioane euro), mai mult decât dublu față de anul precedent, pe fondul creșterii volumului de contracte, însă pierderea s-a adâncit cu 12%, la 13,62 milioane lei (3 milioane euro), în condițiile în care veniturile totale au fost mai mici cu 24%, ajungând la 33,9 milioane de lei, arată raportul financiar anual.

Veniturile din exploatare s-au redus cu 28%, la 30,06 milioane lei, iar cheltuielile de exploatare au fost mai mici cu 20%, ajungând la 42,77 milioane lei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, Vulcan a realizat anul trecut venituri totale de 33,87 milioane de lei, cu un sfert mai mici decât în 2015, în timp ce cheltuielile au avut un declin mai redus, de 16%, de la 56,36 milioane lei la 47,5 milioane lei.

Pentru acest an, compania își propune să-și majoreze cifra de afaceri, prin extinderea și dezvoltarea pe piața internă, dar și pe cea externă. Totodată, vrea să reia relațiile de afaceri cu clienții tradiționali.

Vulcan se așteaptă să obțină în 2017 profit din activitatea de exploatare, în condițiile în care a primit în martie o comandă de 270 unități de pompare de la compania de petrol și gaze a statului Kuwait, Kuwait Oil Company (KOC). Contractul, cu o valoare de 10 milioane dolari, este cel mai mare pentru unități de pompare din istoria de peste 110 ani a companiei românești, potrivit administratorului judiciar Euro Insol.

Companiile de distribuție cer Guvernului scoaterea din orașe a magazinelor cu o suprafață de peste 1.000 mp CITEȘTE ȘI Companiile de distribuție cer Guvernului scoaterea din orașe a magazinelor cu o suprafață de peste 1.000 mp

Dacă Vulcan își va onora obligațiile asumate prin contract, cu livrare până la finalul anului, KOC va lansa o nouă comandă pentru alte 700 de pompe, care va acoperi întreaga capacitate de producție a Vulcan SA pentru anii 2018-2019.

Vulcan SA produce echipamente și utilaje industriale de tonaj mediu și greu, destinate în principal industriei energetice și celei petroliere, dar și altor industrii precum cea chimică, petrochimică sau metalurgică.

Astfel, compania fabrică unități de pompare pentru extracția petrolului, cazane energetice de abur și cazane industriale, circuite de înaltă presiune și temperatură pentru centrale termoelectrice sau componente pentru centrale nuclear-electrice.

Pe piața internă, Vulcan a executat peste 85% din cazanele existente în prezent în termocentralele din România, cele mai reprezentative fiind cele de la Turceni, Rovinari, București Progresul, Brazi, Craiova II și Brașov.

Compania exportă unități de pompare pentru extracția petrolului din anul 1968 către țări precum Siria, Turcia, Egipt, SUA, Brazilia, Argentina, India și Rusia.

La finele anul trecut, acționarul majoritar al Vulcan, Grupul Energetic Tender, deținut de omul de afaceri Ovidiu Tender, controla 75% din acțiunile companiei. Restul titlurilor se împart între alte persoane fizice (13%) și firme (12%).

Vulcan avea la 31 decembrie 2016 un număr de 532 de salariați, în scădere de la 568 cu un an în urmă.

Societatea a fost înființată în anul 1904 ca sucursală a unei companii austriece, proprietatea uzinelor din Brno-Konigsfelder Maschinenfabrik, pentru a deveni în anul 1990 Vulcan SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
vulcan