Numărul angajaților în sectorul autohton de servicii pentru afaceri va crește de 2,5 ori în 3-5 ani

Numărul angajaților în sectorul autohton de servicii pentru afaceri va crește de 2,5 ori în 3-5 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2015

Numărul angajaților în sectorul autohton de servicii globale pentru afaceri a crescut puternic în ultimii ani, de la 100 de persoane în 2004 la 60.000 de persoane în prezent și va crește de 2,5 ori în următorii 3-5 ani, estimează Asociația Liderilor din domeniul Serviciilor pentru Afaceri ABSL România.

"Estimăm că numărul angajaților în acest sector va ajunge la 150.000 în următorii 3-5 ani, iar potențialul este de 300.000 de angajați", a declarat, joi, președintele ABSL România, Florin Grama, la a treia ediție a conferinței anuale a asociației.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit președintelui ABSL România, acest sector are o contribuție de 1,4% la PIB-ul României, însumează 1,9% din totalul angajaților din România, iar contribuția la bugetul de stat este de 500 milioane euro.

Grama a menționat că prioritățile acestui sector sunt dezvoltarea colaborării și dialogului în cadrul industriei, cooperarea cu autoritățile și sistemul educațional și întărirea imaginii pozitive a acestui sector.

Conferința anuală a ABSL România, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, reunește 500 de lideri reprezentând companii de prestigiu care își desfășoară activitatea în domeniile serviciilor partajate, externalizării proceselor de afaceri, externalizării IT și cercetării și dezvoltării.

În cadrul evenimentului sunt abordate subiecte legate de evoluția României către un veritabil centru de expertiză și dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri, toate sub tema "România: The Shining Star of Business Services. Delivering High End Solutions Across the Globe (Romania: Noua Stea a Domeniului Serviciilor pentru Afaceri. Livrând Soluții de Calitate în jurul Lumii)".

La această ediție sunt prezenți analiști de top, reprezentanți ai The Hacket Group, Everest, Gartner, KMPG și HAYS. Sesiunile de discuții vor aborda teme precum "Noi modele de afaceri și Internet of all Things, în practică", "Motorul dezvoltării unei companii sau cum să accesăm adevăratul potențial al resurselor umane", "Creșterea performanțelor serviciilor financiare și contabile, vânzărilor, proceselor de lucru' sau 'Pionierat în România: către industria serviciilor integrate. Noi metode de a crește afacerile."

Un studiu realizat de KPMG România și ABSL România în rândul a 29 de companii din sector arată că aproape două treimi din angajații centrelor de outsourcing și de servicii partajate sunt femei, vârsta medie este 25-35 de an, iar majoritatea angajaților au studii universitare - 66% și postuniversitare - 21%.

Companiile participante la studiu, cu o afaceri cumulate de 675 milioane euro, estimează o creștere a numărului de angajați cu 15% în 2015, cu 17% în 2016 și cu 19% în 2017.

Majoritatea acestor companii au extins gama de servicii în ultimii trei ani, iar 21 estimează că vor extinde în viitor gama de activități și/sau vor atrage noi clienți, în timp ce 8 companii mizează pe stabilitate.

Potrivit lui Rupert Hunte, director pentru operațiunile din Europa în cadrul Everest Group, industria globală de servicii externalizate și partajate este estimată la 160-165 miliarde euro în 2015, Europa a depășit pentru prima dată Asia în ceea ce privește noile centre de servicii globale pentru afaceri, iar România se îndreaptă în direcția cea bună pentru a deveni "bijuteria Coroanei" în acest sector în Europa.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii pentru afaceri
absl romania
angajati