Industria românească a produs cu 4,9% mai mult în februarie, menținând un ritm solid de creștere

Industria românească a produs cu 4,9% mai mult în februarie, menținând un ritm solid de creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în februarie o creștere de 4,9% față de a doua lună a anului trecut, ritm ușor sub cel atins în ianuarie, pe fondul avansului solid al sectorului-cheie de prelucrare și a creșterii producției de energie, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În ianuarie, producția industrială înregistrase un avans de 5,8%. Cumulat, în primele două luni, producția industrială a urcat cu 5,4% față de aceeași perioadă din 2016, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe sectoare, industria de prelucrare, cu contribuția cea mai importantă în România, a produs în februarie cu 4,9% mai mult față de aceeași lună din 2016.

Totuși, cea mai mare creștere a fost înregistrată de producția și furnizarea de energie electrică  și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a avansat cu 6,2%, în timp ce industria extractivă a trecut pe plus, după mai mult de un an de declin accentuat, înregistrând în februarie o creștere cu 1,1% față de februarie 2016.

Comparativ cu luna ianuarie, producția industrială a crescut în februarie cu 6,7% pe serie brută, și cu 0,6% pe seria ajustată în funcție de influențele sezoniere și numărul de zile lucrătoare, indicatorul urmărit cel mai atent de economiști.

Google se va folosi de smartphone-urile utilizatorilor pentru a-și îmbunătăți algoritmii de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Google se va folosi de smartphone-urile utilizatorilor pentru a-și îmbunătăți algoritmii de inteligență artificială

Anul trecut, producția industrială a înregistrat un avans modest, de 1,7% față de anul precedent, după o creștere de 2,7% în 2015.

Industria a contribuit, în 2016, cu 23,1% la formarea produsului intern brut (PIB) al României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industria romaneasca
ins