"Made in Germany" cade puternic

"Made in Germany" cade puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:31

Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut peste așteptări în august, amplificând temerile că redresarea celei mai mari economii europene nu va accelera în următoarele luni, transmite Reuters.

Conform datelor publicate luni de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au scăzut în august cu 5,8% față de luna precedentă (când s-a înregistrat un avans de 3,9%), în timp ce analiștii estimau un declin de 2%, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Profit Energy.forum - Claudiu Crețu, Directorul general ELCEN anunță: Cum va fi cu căldura în București. Vor mai fi \'\'colo-colo\'\' avarii. Am pus o întrebare simplă: cum încălzim Bucureștiul ? Mulți nu mai voiau să audă de gaze! CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Energy.forum - Claudiu Crețu, Directorul general ELCEN anunță: Cum va fi cu căldura în București. Vor mai fi ''colo-colo'' avarii. Am pus o întrebare simplă: cum încălzim Bucureștiul ? Mulți nu mai voiau să audă de gaze!
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Datele de luni confirmă că cererea pentru mărfuri industriale din Germania continuă să se reducă. Datele sugerează că economia germană va stagna, în cel mai bun caz, în semestrul doi din 2024”, a declarat economistul Ralph Solveen de la Commerzbank.

Acesta a adăugat că o revenire nu este așteptată până anul viitor, iar aceasta va fi probabil modestă.

Unul dintre motivele rezultatului negativ din august l-a reprezentat nivelul ridicat al comenzilor plasate în iulie pentru echipamente de transport – cum ar fi aeronave, vapoare, trenuri și vehicule militare.

Excluzând comenzile mari, în august comenzile industriale au scăzut cu 3,4% față de luna precedentă. Un indicator mai puțin volatil arată că în perioada iunie-august 2024 comenzile industriale au crescut cu 3,9% față de precedentele trei luni.

VIDEO Profit Energy.forum - Mark Beacom, CEO BSOG: Ne-am uitat la biogaz, oportunitatea este foarte mare. Am început producția în pandemie, nu am înregistrat niciun caz de Covid CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Energy.forum - Mark Beacom, CEO BSOG: Ne-am uitat la biogaz, oportunitatea este foarte mare. Am început producția în pandemie, nu am înregistrat niciun caz de Covid

Anul trecut, Germania a avut cea mai slabă performanță în rândul economiilor din G7. De asemenea, Germania are cea mai mare pondere a exporturilor în PIB, în G7, și este puternic dependentă de comenzile externe, a explicat Thomas Gitzel, economist șef la VP Bank.

„Dacă aceste comenzi nu se materializează, întreaga economie suferă”, a avertizat acesta.

În august, comenzile externe au scăzut cu 2,2% față de luna precedentă. Comenzile din afara zonei euro au urcat cu 3,4%, iar cele din zona euro au înregistrat un declin de 10,5%.

Indicatorii arată o cerere slabă și în următoarele luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie