Dolarul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, iar indicii bursieri au evoluat în creștere, datorită așteptărilor privind redresarea rapidă, peste estimări, a economiei SUA, din criza provocată de pandemia de Covid-19, investitorii trecând cu vederea creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, transmite Reuters.
Președintele american Joe Biden a susținut, joi, prima sa conferință de presă oficială, în care a reiterat că viitorul proiect de lege major se va referi la infrastructură și a spus că va dupla ținta referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, după ce a atins obiectivul anterior de 100 de milioane de imunizări cu 42 de zile înainte de termenul stabilit, scrie News.ro.
”Acțiunile americane au încheiat ziua în creștere, în condițiile în care Biden a prezentat un plan care susține o creștere excepțională a economiei americane pe termen scurt”, a spus Edward Moya, analist la platforma de tranzacții valutare OANDA.
Indicele Dow Jones a închis în creștere cu 0,62%, S&P 500 cu 0,52%, iar Nasdaq Composite cu 0,12%.
În schimb, piețele europene au închis în declin, după cea mai mare creștere a numărului de cazuri de Covid-19 în germania de după 9 ianuarie și cel mai mare număr de pacienți bolnavi de Covid-19 din Franța care au necesitat terapie intensivă, din acest an.
Indicele dolarului a atins 92,697, cel mai ridicat nivel din noiembrie.
Indicele dolarului a urcat cu 0,298, în timp ce euro a scăzut cu 0,4%, la 1,1765.
CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi”Dolarul are o importanță majoră. Dacă dolarul începe să crească, acest lucru va deveni o problemă. Ar însemna o slăbiciune pe piața mărfurilor și o slăbiciune a pieței emergente, începând că ofere o narațiune compensatorie dezinflaționistă”, a spus James Athey, director de investiții la Aberdeen Standard Investments.
CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!Indicele global MSCI a crescut cu 0,14%.
Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu 4,38%, la 58,50 dolari pe baril, iar prețul petrolului Brent cu 4,19%, la 61,71 dolari pe baril.
Cotația aurului spot a coborât cu 0,4%, la 1.726,96 dolari uncia, iar bitcoin a scăzut cu 3,5%.