Creșterea numărului de posturi non-agricole din SUA a fost revizuită în scădere

Creșterea numărului de posturi non-agricole din SUA a fost revizuită în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Economia SUA a creat cu 818.000 de locuri de muncă, mai puține decât arăta raportul inițial, într-o perioadă de 12 luni până în martie 2024, a raportat Departamentul Muncii, citat de CNBC.

Ca parte a revizuirilor sale anuale preliminare ale cifrelor referitoare la locurile de muncă non-agricole, Biroul de Statistică a Muncii a declarat că creșterea efectivă a locurilor de muncă a fost cu aproape 30% mai mică decât cea raportată inițial, de 2,9 milioane, din aprilie 2023 până în martie a acestui an, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
România - printre țările cu cei mai mulți șomeri în rândul proaspeților absolvenți din UE CITEȘTE ȘI România - printre țările cu cei mai mulți șomeri în rândul proaspeților absolvenți din UE
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Revizuirea nivelului total al salariilor de -0,5% este cea mai mare din 2009. Cifrele sunt revizuite în mod obișnuit în fiecare lună, dar BLS face o revizuire mai amplă în fiecare an, când primește rezultatele recensământului trimestrial al forței de muncă și al salariilor.

Wall Street a așteptat cifrele revizuirilor, mulți economiști așteptând o reducere considerabilă a cifrelor raportate inițial. Chiar și cu aceste revizuiri, crearea de locuri de muncă în perioada respectivă a fost de peste 2 milioane, dar raportul ar putea fi privit ca un indiciu că piața muncii nu este atât de puternică pe cât arătase raportarea BLS anterioară.

Acest lucru, la rândul său, ar putea oferi un impuls suplimentar pentru Rezerva Federală pentru a începe să scadă ratele dobânzilor.

”Piața muncii pare mai slabă decât s-a raportat inițial. O deteriorare a pieței muncii va permite Fed să evidențieze ambele părți ale mandatului dublu, iar investitorii ar trebui să se aștepte ca Fed să pregătească piețele pentru o reducere la întâlnirea din septembrie”, a declarat Jeffrey Roach, economist șef la LPL Financial.”

La nivel de sector, cea mai mare revizuire descendentă a avut loc în serviciile profesionale și de afaceri, unde creșterea locurilor de muncă a fost cu 358.000 mai mică.

BNR avertizează cu privire la deficitul bugetar mare, creșterea salariilor la stat și impactul noii legi a pensiilor. Risc pentru curs CITEȘTE ȘI BNR avertizează cu privire la deficitul bugetar mare, creșterea salariilor la stat și impactul noii legi a pensiilor. Risc pentru curs

Alte domenii revizuite în scădere au inclus agrement și ospitalitate (-150.000), producția (-115.000) și comerț, transport și utilități (-104.000).

În cadrul categoriei de comerț, numărul locurilor de muncă create în comerțul cu amănuntul a fost redus cu 129.000.

Câteva sectoare au înregistrat revizuiri în sus, inclusiv învățământul privat și serviciile de sănătate (87.000), transportul și depozitarea (56.400) și alte servicii (21.000).

Posturile guvernamentale au fost puțin modificate după revizuiri, cu o creștere de doar 1.000.

Locurile de muncă non-agricole au totalizat 158,7 milioane până în iulie, o creștere de 1,6% față de aceeași lună din 2023.

Au existat, totuși, îngrijorări că piața muncii începe să slăbească, cu creșterea ratei șomajului la 4,3% reprezentând o creștere de 0,8 puncte procentuale de la nivelul minim din ultimele 12 luni

Cu toate acestea, o mare parte din creșterea ratei șomajului a fost atribuită unei creșteri a numărului de persoane care se întorc în forța de muncă, mai degrabă decât unei creșteri pronunțate a disponibilizărilor.

Numărul locurilor de muncă vacante din România scade. Oferte în sectorul bugetar CITEȘTE ȘI Numărul locurilor de muncă vacante din România scade. Oferte în sectorul bugetar

Oficialii Rezervei Federale urmăresc cu atenție situația locurilor de muncă și se așteaptă să aprobe prima reducere a ratei dobânzii din ultimii patru ani, când se vor întâlni în septembrie.

Președintele Jerome Powell va susține vineri un discurs de politică monetară foarte așteptat, la reuniunea anuală a Fed din Jackson Hole, Wyoming, care ar putea pune bazele unei politici monetare mai relaxate.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
sua