Afacerile din industrie au revenit pe plus în februarie, cu un avans de 6,6%

Afacerile din industrie au revenit pe plus în februarie, cu un avans de 6,6%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2016

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut, în a doua lună a acestui an, cu 6,6% față de februarie 2015, revendind după declinul din ianuarie, în special ca urmare a avansului puternic din sectorul bunurilor de folosință îndelungată, potrivit datelor publicate, marți, de către Institutul Național de Statistică (INS).

În ianuarie, afacerile din industrie au scăzut cu 1,7% față de prima lună din 2015. Cumulat pe primele două luni, afacerile din industrie au crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă din 2015, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în industria bunurilor de folosință îndelungată, în timp ce singurul mare sector pe minus a fost industria energetică.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosință îndelungată (+23,8%), industria bunurilor de capital (+12,2%), industria bunurilor de uz curent (+10,8%) și industria bunurilor intermediare (+2,8%). Scăderi a înregistrat industria energetică cu 19,2%", se arată în raportul INS.

Revenirea pe plus a indicatorului afacerilor din sectorul industrial vine pe fondul ușoarei creșteri a producției industriale în februarie, cu 0,8% față de aceeași lună din 2015, după un declin în prima lună a anului.

În plus, exporturile de mărfuri au avansat cu 9,5% în februarie comparativ cu a doua lună a anului trecut, indicând o revenire a cererii externe, potrivit analiștilor.

În 2015, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,4% comparativ cu anul precedent, cel mai mare avans, de 8,8%, fiind înregistrat în industria bunurilor de capital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins