Doar 6 din cei peste 50 de furnizori de gaze de pe piața de retail aveau, la începutul acestei luni, oferte pentru companii inferioare celei “plafonate” de guvern, de 370 lei/MWh, în pofida faptului că prețul gazelor, inclusiv al celor cu furnizare în trimestrul al patrulea, de pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) este net inferior celui din ofertele postate pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Iar numărul lor se va diminua, în urma deciziei ANRE de a majora cu aproximativ 10 lei/MWh tarifele de distribuție gaze (creștere de 19%).
Optimism mare în rândul consumatorilor, generat de creșterea salariilor și de euforia Campionatului European de fotbal, din Germania.
UE este pregătită să aplice din nou taxe vamale la importurile de zahăr și ouă din Ucraina începând de vineri, folosind o „frână de urgență” menită să îi liniștească pe fermierii care au protestat în bloc la începutul acestui an, scrie Financial Times.
Cel mai mare consumator de gaze din România, combinatul de îngrășăminte chimice Azomureș, se va redeschide zilele următoare, a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.
Ritmul de creștere al economiei americane a fost ușor mai rapid în primul trimestru din 2024 decât s-a estimat anterior, în contextul scăderii cheltuielilor de consum, pe fondul dobânzilor ridicate, transmite AP.
Datele Eurostat arată că după ce a depășit Ungaria, România a egalat și Polonia în ceea ce privește nivelul de trai al populației. Țara noastră a reușit astfel să ajungă la o valoare de 80% din media UE la valoarea PIB/cap de locuitor, egalând Polonia și apropiindu-se de Estonia.
Stocul modern de spații industriale și logistice din România a ajuns la 7,1 milioane de metri pătrați anul trecut, ceea ce reprezintă a treia cea mai mare piață I&L dintre 13 cele mai mari economii din zona Europei Centrale și de Est, iar dezvoltatorii au în construcție încă peste 500.000 de metri pătrați de spații moderne.
Peste 150.000 de locuri noi de muncă au fost ofertate în prima jumătate a anului, în România.
Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la 17 bani pe litru în urma deciziei de joi a liderului pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, de a majora prețul diesel-ului cu 4 bani/l și de a păstra neschimbat prețul benzinei. Aceasta diferență urmează să se reducă cu 3 bani/l peste câteva zile, pe 1 iulie, când, din motive fiscale, motorina se va scumpi cu 40 de bani/l, iar benzina, cu 43 bani/l, conform datelor analizate de Profit.ro.
Vodafone și Maguay semnează . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.