Curtea de Conturi a României a anulat o licitație pentru furnizarea de servicii de diagnoză a instituției pe motiv că ofertele depuse au fost inacceptabile și/sau neconforme.
Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Civitta Strategy&Consulting (lider) și Ascendis Consulting, Great People Inside (lider), Dima Consulting Group, Evolutiv Consultant Network și Teampro Strategy Consulting, precum și Trend Consult (lider), Human Synergistics Dezvoltare Organizațională și Ernst&Young.
Finanțat din fonduri europene nerambursabile, proiectul a fost estimat la 9,88 milioane de lei, fără TVA, și urma să deruleze pe o perioadă de 28 de luni de la data atribuirii.
CITEȘTE ȘI Finanțele reiau în iulie vânzarea de titluri de stat către populație, după o pauză de 6 luni"În perioada septembrie 2019 - septembrie 2022, Curtea de Conturi implementează proiectul CCR - SAI pentru cetățean, finanțat din Programul Operațional Capacitate Administrativă, cod SIPOCA 744. Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității instituționale a CCR de a realiza activitatea de audit public extern în conformitate cu standardele internaționale în domeniu și așteptările societății. În vederea realizării acestui obiectiv, au fost identificate trei paliere de dezvoltare, și anume îmbunătățirea planificării strategice la nivelul CCR, actualizarea reglementărilor în domeniul auditului public extern și întărirea capacității profesionale în acest domeniu", se arăta în caietul de sarcini al procedurii.
Proiectul se înscria în demersul continuu al CCR de modernizare a instituției, demers ce vizează atât actualizarea reglementărilor care stau la baza activității de audit public extern în România, cât și creșterea performanțelor profesionale ale corpului de auditori ai Curții.
"Astfel, prin intermediul proiectului, se va realiza o analiză funcțională și una de tip peer-review care vor fundamenta activitatea de elaborare a strategiei instituționale pentru o perioadă de 3-5 ani, se vor actualiza standardele proprii de audit precum și principalele reglementări în domeniul specific de activitate, personalul va fi instruit în cadrul unor programe de formare specifice din domeniul auditului dar și în domenii conexe, esențiale pentru realizarea unei activități complexe iar o campanie de informare a entităților auditate va fi realizată în scopul cointeresării acestora în activitatea comunicațională a CCR. Acestora se va adăuga o amplă acțiune la nivelul culturii organizaționale a instituției constând în diagnoza culturii organizaționale, definirea culturii ideale, dezvoltarea unui plan de intervenție, implementarea planului de intervenție, translatarea obiectivelor de cultură organizațională în designul organizațional al CCR", se mai spunea în caietul de sarcini al licitației.