Aplicația de mesagerie Telegram va permite utilizatorilor să își ascundă numerele de telefon, pentru a proteja protestatarii din Hong Kong

Aplicația de mesagerie Telegram va permite utilizatorilor să își ascundă numerele de telefon, pentru a proteja protestatarii din Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2019

Aplicația de mesagerie Telegram, care își criptează conținutul, va permite utilizatorilor să își ascundă numerele de telefon, pentru a-i proteja pe protestatarii din Hong Kong de monitorizarea de către autorități, potrivit unei persoane apropiată situației, transmite Reuters.

Actualizarea Telegram, care urmează să aibă loc în următoarele câteva zile, va permite protestatarilor să împiedice autoritățile din China și Hong Kong să le descopere identitățile pe grupurile de chat ale aplicației, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Biroul pentru Securitate din Hong Kong a arătat că ”a acționat cu responsabilitate pentru a gestiona această perioadă dificilă și a reinstaura ordonea publică”. Instituția a refuzat să comenteze dacă a încercat să identifice perotestatarii prin utilizarea aplicației Telegram.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministerul de Externe din China, Administrația pentru Spațiu Cibernetic din China și Biroul de Afaceri pentru Hong Kong și Macao nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, în afara orelor de program.

Mii de protestatari din Hong Kong se informează de pe mai mult de 100 de grupuri ale aplicației Telegram, potrivit organizatorilor și susținătorilor protestelor. Protestatarii folosesc aplicații criptate, cum este Telegram, pentru a se mobiliza cu ușurință prin intermediul grupurilor de chat, unde riscurile de infiltrare a poliției sunt mai scăzute, potrivit unui raport publicat de Reuters în această lună.

Unii protestatari și-au exprimat îngrijorarea că autoritățile s-ar putea folosit de dependența mișcării de aplicația Telegram pentru a-i monitoriza și aresta pe organizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
hong kong
telefon