Ucraina intenționează să mențină teritoriul pe care l-a ocupat în regiunea rusă Kursk “pe termen nedefinit”, pentru a-l forța pe Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor

Ucraina intenționează să mențină teritoriul pe care l-a ocupat în regiunea rusă Kursk “pe termen nedefinit”, pentru a-l forța pe Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Volodimir Zelenski declară că Ucraina intenționează să mențină teritoriul pe care l-a ocupat în regiunea rusă Kursk “pe termen nedefinit”, pentru a-l forța pe Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor.

Președintele ucrainean a acordat un interviu rețelei americane NBC News, primul de când Armata Ucraineană a lansat o ofensivă terestră în regiunea rusă Kursk. Legat de suprafața controlată, aproape 1.300 de kilometri pătrați, el a declarat că Ucraina nu are nevoie de teritoriu: “Nu vrem să impunem acolo modul nostru de viață ucrainean. Totuși, îl vom menține pentru că face parte din planul pentru încheierea războiului. Deci, pentru moment, avem nevoie de el”, arată Biziday.

Urmărește-ne și pe Google News
Instagram lansează comentariile pentru Stories CITEȘTE ȘI Instagram lansează comentariile pentru Stories
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Zelenski a precizat că va prezenta planul de pace aliaților occidentali, precum Statele Unite. Președintele a fost întrebat și dacă ucrainenii vor încerca să câștige controlul asupra unei suprafețe de teren mai mare, în Kursk, dar a încheiat repede subiectul: “Nu pot vorbi despre așa ceva”.

În august, după revendicarea operațiunii terestre în Kursk de către Armata Ucraineană, ministerul de Externe a informat că statul nu are de gând să anexeze teritoriul ocupat în Kursk.

În final, Zelenski a subliniat că operațiunea lansată în Kursk a fost organizată în mare secret și că Administrația Biden nu a fost informată: “Nu am informat pe nimeni. Nu este vorba de lipsă de încredere. Contraofensiva noastră de vara trecută a eșuat din cauza modului în care a fost anunțată, oferindu-le rușilor timp să se pregătească”.

În urmă cu aproape o săptămână, directorul adjunct al SUA a avertizat că este de așteptat ca Armata Rusă să lanseze o contraofensivă pentru a recâștiga controlul asupra întregii regiuni Kursk și că, având în vedere fortificațiile pe care ucrainenii le fac în zonă, luptele vor fi dificile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
kursk