Polonia este aproape de a cumpăra elicoptere Apache, după acorduri de compensare semnate cu General Electric și Boeing

Polonia este aproape de a cumpăra elicoptere Apache, după acorduri de compensare semnate cu General Electric și Boeing
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Ministerul polonez al Apărării a semnat acorduri de compensare cu Boeing și General Electric, în valoare de aproape 1 miliard de zloți (255 de milioane de dolari), apropiindu-se de finalizarea unui acord de 12 miliarde de dolari pentru cumpărarea a 96 de elicoptere AH-64E Apache, transmite Reuters.

Ofertele de compensare sunt concepute pentru a compensa țara care cumpără arme din străinătate prin cooperare între furnizor și companiile naționale, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Dispută în Grecia pe branza feta CITEȘTE ȘI Dispută în Grecia pe branza feta
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Armata poloneză este pe cale să achiziționeze aceste elicoptere, ceea ce ne va întări cu adevărat pregătirea, securitatea în fața a ceea ce se întâmplă dincolo de granițele Republicii Polone, mă refer la războiul din Ucraina”, a spus adjunctul ministrului Apărării Pawel Bejda.

Acordul de compensare cu Boeing, în valoare de 400 de milioane de zloți (102 milioane de dolari), va acoperi suportul de întreținere pentru elicoptere și instruirea de întreținere AH-64E.

Acordul cu General Electric, în valoare de 530 de milioane de zloți (135 de milioane de dolari), se va concentra pe sprijinirea motorului pentru Apache și pentru unitățile de putere din alte elicoptere militare poloneze.

Acordurile fac parte din strategia de compensare a Poloniei legată de achiziționarea de elicoptere Apache, care datează din septembrie 2022, când a anunțat intenția de a cumpăra 96 ​​de aeronave.

Aproape o sută de oficii poștale din Ungaria au fost închise într-o zi CITEȘTE ȘI Aproape o sută de oficii poștale din Ungaria au fost închise într-o zi

În august 2023, SUA au aprobat vânzarea a 96 de elicoptere AH-64E Apache și echipamente aferente către Polonia, pentru aproximativ 12 miliarde de dolari.

Mai târziu în acel an, Polonia și-a asigurat primele acorduri de compensare cu Lockheed Martin, permițând firmelor naționale să întrețină și să repare radarele și sistemele de ghidare a rachetelor din AH-64E.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
elicoptere apache