Erdogan spune că Turcia vrea să devină membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai

Erdogan spune că Turcia vrea să devină membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 16:51

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că Turcia vrea să devină partener în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), și că nu există niciun motiv ca țara sa să nu fie membru permanent al organizației, au transmis postul NTV și alte media din Turcia, preluate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

'Noi spunem să fim incluși nu ca partener de dialog, ci ca partener în organizație la fel ca ceilalți', le-a spus Erdogan reporterilor în avionul cu care a revenit de la summitul OCS desfășurat în capitala kazahă, Astana.

Bulgarii și occidentalii iau locul rușilor care dețin proprietăți de vacanță pe litoralul bulgar CITEȘTE ȘI Bulgarii și occidentalii iau locul rușilor care dețin proprietăți de vacanță pe litoralul bulgar

'Poate dura ceva timp', a adăugat el.

Pe de altă parte, Erdogan, care s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Astana, s-a arătat încrezător că coridorul din Marea Neagră care a permis transportul cerealelor ucrainene ar putea fi relansat, scrie Agerpres.

O posibilă vizită a lui Putin în Turcia ar putea deschide calea pentru o nouă perioadă de apropiere între Turcia și Siria, a mai afirmat Erdogan, potrivit surselor citate.

'Am putea să extindem invitația către dl. Putin și la (președintele sirian) Bashar al-Assad. Dacă dl. Putin poate efectua o vizită în Turcia, acesta ar putea fi startul unui nou proces', a adăugat liderul turc.

El a mai spus că doar Statul Islamic și luptătorii kurzi sunt împotriva restabilirii relațiilor între Turcia și Siria, grav afectate în urma războiului civil din Siria declanșat în 2011 în care Ankara i-a sprijinit pe rebelii care doreau înlăturarea lui Assad.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia