Vicepremierul croat Josip Dabro a demisionat, sâmbătă, după ce în presa locală a apărut o înregistrare video cu el trăgând cu arma dintr-o mașină în mișcare, relatează Politico.
Comisia Europeană va trimite Ungariei o nouă înștiințare de plată privind o amendă de aproximativ 60 de milioane de euro, deoarece guvernul Orbán continuă să nu pună în aplicare o hotărâre finală a Curții de Justiție a UE, relatează Népszava.
Astăzi, la ora 16, Republica Moldova își asigura jumătate din consumul total de energie, de 819 MW, prin importuri din România, de 409 MW, potrivit datelor operatorul de transport și sistem de peste Prut, Moldelectrica.
Mai multe zeci de locuitori ai satului basarabean Copanca, situat în așa numita ″zonă de securitate″ dintre Transnistria și teritoriul controlat de autoritățile constituționale din Republica Moldova, de pe malul drept al Nistrului, protestează față de intenția autorităților de la Chișinău de a deconecta localitatea de la rețeaua energetică a regiunii separatiste și de a o racorda la cea a restului Republicii Moldova.
Așezările din Ungaria erau deja populare în rândul oamenilor care locuiesc de cealaltă parte a graniței cu România din cauza prețurilor imobiliare scăzute, însă odată cu aderarea României la spațiul Schengen, migrația se poate accelera și mai mult, scrie publicația Vilaggazdasag.hu.
Ritmul de creștere a Produsului Intern Brut al Ucrainei este așteptat să încetinească până la 2,7% în acest an, de la un nivel probabil de 3,6% în 2024, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Economiei, Andrii Teliupa, transmite Reuters.
În Basarabia, prețurile benzinei și motorinei sunt reglementate, în sensul în care ANRE stabilește plafoane maxime zilnice, ce includ și o marjă comercială de asemenea reglementată.
Întrebat în legătură cu speța, premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a spus că este la curent și că ″Noi nu vom permite absolut nimănui să facă parte din scenariul agresiunii hibride a Rusiei aici, la Chișinău″.
Consiliul director de la grupul rus Gazprom va discuta închiderea birourilor din Bruxelles și Tokyo la o reuniune care va avea loc în data de 28 ianuarie, a informat holdingul controlat de statul rus.
Moscova lucrează la posibilitatea de a furniza gaze Transnistriei nu prin intermediul alternativei Turkish Stream, cum a sugerat anterior Chișinăul, ci prin achiziționarea de gaze de pe piața spot europeană cu ajutorul unei companii intermediare, scrie ziarul financiar rus Kommersant, citând surse neidentificate. Coproprietarul acestei companii intermediare, Arcadie Vicol, a fost audiat de serviciile de informații din Republica Moldova.