Touroperatorul Invitation România estimează afaceri de 4 milioane euro în 2018, după o creștere la jumătatea anului generată doar de aducerea de turiști străini

Touroperatorul Invitation România estimează afaceri de 4 milioane euro în 2018, după o creștere la jumătatea anului generată doar de aducerea de turiști străini
scris 26 aug 2018

Invitation România, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming, a înregistrat, pentru primele șase luni ale anului, o creștere de 28% a cifrei de afaceri, generată doar de aducerea de turiști străini, și de 4 milioane euro până la sfârșitul anului.

Acesta a declarat, pentru News.ro, că, față de anul trecut, afacerile preconizate pentru acest an sunt mai mari cu 28%, a arătat, pentru News.ro, Gheorghe Fodoreanu, președintele comoaniei, fără a menționa cifra realizată în 2017.

Urmărește-ne și pe Google News

”Până la finele anului estimez o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, generată doar de incoming. De departe, principala piață externă este Europa, de unde vin peste 90% dintre turiști. De asemenea, piața din Statele Unite ale Americii crește mult, iar piața asiatică stagnează. În concluzie, avem nevoie de investiții în birourile de promovare turistică, în participarea la târgurile internaționale de turism și de o prezență cât mai mare pe piața europeană”, spune Fodoreanu.

În ceea ce privește legislația care va reglementa situația asigurărilor contra insolvenței și falimentului, respectiv despăgubirea turiștilor, Gheorghe Fodoreanu consideră că răspunsul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) la propunerea Ministerului Turismului a fost foarte clar, dar nu a oferit soluții.

FOTO O clădire de patrimoniu a României se degradează pentru că noul proprietar, care vrea să o transforme într-un hotel de cinci stele, nu poate investi din cauza birocrației CITEȘTE ȘI FOTO O clădire de patrimoniu a României se degradează pentru că noul proprietar, care vrea să o transforme într-un hotel de cinci stele, nu poate investi din cauza birocrației

”Nu poți să ceri niciunei instituții de stat să creeze, să pună la dispoziție un fond de garantare. Acest fond ar trebui constituit de către membrii ANAT sau, oricum, de către reprezentanții mediului privat. Dar, pe de altă parte, nu avea niciun sens ca ministrul Turismului să intre în contradicție cu ANAT, deoarece, astfel, a înăsprit relația cu asociația, dar și cu reprezentanții mediului privat din turism în general și a contribuit la degradarea imaginii agențiilor de turism pe piață. Breasla agențiilor de turism nu merită, în niciun caz, o astfel de reacție, datorită faptului că, de 30 de ani, agențiile țin industria turistică a României în spate, fără sprijin instituțional”, precizează liderul Invitation Romania.

Acesta mai crede că ANAT are obligația de a identifica soluții referitoare la asigurarea contra insolvenței și falimentului.

Referitor la voucherele de vacanță, Gheorghe Fodoreanu crede că acestea au avut o contribuție extraordinară la îmbunătățirea calității prestațiilor turistice ale României.

”Menținerea acordării voucherelor de vacanță pe termen lung ar reprezenta cel mai mare sprijin pe care Ministerul Turismului l-a oferit vreodată exportului de servicii”, conchide Gheorghe Fodoreanu.

Înființată în 2006, Invitation Romania este una dintre principalele agenții de turism din România specializată pe incoming, deci pe aducerea de turiști străini. Touroperatorul Invitation aduce turiști din toată lumea, în special din Asia, Germania, Franța, Belgia, An­glia, Spania. Printre produsele promovate se numără circuite în Maramureș, Bucovina, Delta Dunării, Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
invitation romania
turism
afaceri
gheorghe fodoreanu