Italia ridică Interdicția de intrare a turiștilor în insula Capri

Italia ridică Interdicția de intrare a turiștilor în insula Capri
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

Insula italiană Capri a ridicat interdicția pentru turiști, după ce au fost rezolvate problemele cu aprovizionarea cu apă a stațiunii, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicția a fost "ridicată" după ce a fost rezolvată o problemă tehnică din cauza căreia era împiedicată sosirea apei de pe continent, scrie News.ro.

Wizz Air relochează temporar curse pe Aeroportul Băneasa - LISTA CITEȘTE ȘI Wizz Air relochează temporar curse pe Aeroportul Băneasa - LISTA

El a impus interdicția sâmbătă la ora 7 dimineața, forțând mai multe feriboturi care se îndreptau deja spre insulă, în largul coastei Napoli din sudul Italiei, să se întoarcă din drum.

Compania responsabilă cu aprovizionarea cu apă a insulei a declarat că joi a existat o problemă tehnică pe continent și că, deși aceasta a fost rezolvată între timp, problemele cu aprovizionarea din Capri persistau.

La emiterea interdicției, Falco a avertizat cu privire la "o situație de urgență reală" și a declarat că rezervoarele de apă "se epuizează" pe insulă.

"Situația de urgență ar fi exacerbată de sosirea miilor de turiști care vizitează Capri în fiecare zi", a spus el.

Locuitorii puteau obține 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la un camion cisternă, iar interdicția nu se aplica rezidenților.

Capri, renumită pentru vilele sale albe, coasta mărginită de golfulețe și hotelurile de lux, are o populație de aproximativ 13. 000 de locuitori pe tot parcursul anului, iar vara atrage un număr mare de turiști de o zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
capri
italia