VIDEO Insula Capri – interzisă turiștilor din cauza lipsei apei. Haos cu feriboturi, obligate să se întoarcă

VIDEO Insula Capri – interzisă turiștilor din cauza lipsei apei. Haos cu feriboturi, obligate să se întoarcă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2024

Feriboturile care veneau de pe coasta napolitană au fost întoarse de dimineața în urma unei decizii a autorităților locale din Capri ce au invocat problemele de aprovizionare cu apă a insulei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiștilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, transmite AFP, preluată de Agerpres. Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicția la ora 7 dimineața, forțând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent și că, deși a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat. În justificarea interdicției emise, primarul a avertizat cu privire la "o situație de urgență reală".

El a precizat că, deși încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. "Urgența ar putea fi agravată de sosirea a mii de turiști care vin în Capri în fiecare zi", a mai explicat Paolo Falco. Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicția privind accesul turiștilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat același primar.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
capri
italia