Guvernul italian ar vrea să mărească cu până la 25 de euro taxa turistică

Guvernul italian ar vrea să mărească cu până la 25 de euro taxa turistică
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Guvernul italian lucrează la o regulă care să permită extinderea acesteia la toate municipalitățile care doresc să o aplice (nu doar la capitală, orașe turistice sau cele considerate orașe de artă), arată il Fatto Quotidiano.

O taxă care ar putea crește și care poate fi remodulată. Ar porni de la o sumă de până la 5 euro, în cazul rezervări de o noapte care costă mai puțin de 100 de euro, urcând până la un maximum de 25 de euro pe zi în cazul hotelurilor de lux (cele în care se plăteșet peste 750 de euro pe noapte), arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
BBC, pe Via Transilvanica: O excursie de 1.400 km în sălbăticia Europei de Est. ”A creat legături între oameni și a creat oportunități de afaceri acolo unde înainte nu existau” CITEȘTE ȘI BBC, pe Via Transilvanica: O excursie de 1.400 km în sălbăticia Europei de Est. ”A creat legături între oameni și a creat oportunități de afaceri acolo unde înainte nu existau”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În caelași timp se așteaptă ca încasările să fie utilizate nu doar pentru intervențiile din sectorul turismului, ci și pentru colectarea și eliminarea deșeurilor. În 2023, taxa turistică a adus statului 702 milioane de euro. Pentru municipalitățile mai mari, precum Roma, care aplică o taxă medie de 5,5 euro (10 euro în structurile de lux), aceasta înseamnă colectări de peste 100 de milioane de euro pe an.

Organizațiile de afaceri turistice sunt însă împotriva extinderii și creșterii taxei de sejur. „Există îngrijorare în rândul operatorilor asociației Confindustria Alberghi cu privire la zvonurile recente privind aprobarea în următorul Consiliu de Miniștri a unui nou text privind taxa turistică. Este surprinzător că după luni de dialog și discuții fructuoase se procedează brusc la aprobarea unui text în care unele dintre pietrele de temelie pe care s-a bazat reforma în discuție ar părea să lipsească”, declară președintele Maria Carmela Colaiacovo.

„Companiile din sectorul turismului nu împărtășesc propunerea de a crește și mai mult taxa turistică. Sectorul, care este printre primii care contribuie la creșterea PIB-ului și a ocupării forței de muncă, a reînnoit recent contractul colectiv de muncă național, asumându-și o povară semnificativă. Obiectivul comun trebuie să fie sprijinirea creșterii, nu încetinirea acesteia”, scrie asociația hotelierilor Federalberghi.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
taxa