China permite o ședere de 15 zile fără viză a călătorilor de croazieră, în anumite provincii, pentru a stimula turismul

China permite o ședere de 15 zile fără viză a călătorilor de croazieră, în anumite provincii, pentru a stimula turismul
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Călătorii care intră în China cu croaziere internaționale pot rămâne în anumite provincii din țară până la 15 zile fără viză, a anunțat guvernul, în timp ce Beijingul încearcă să-și dezvolte industria de croazieră și turism, relatează CNBC.

Reglementările impun străinilor să intre printr-unul dintre cele 13 porturi de croazieră din țară, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale pentru Imigrări (NIA) din China, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Salina Praid - oprită CITEȘTE ȘI Salina Praid - oprită
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vizitatorii trebuie să călătorească ca parte a unui grup de circuit format din cel puțin două persoane, organizat de o agenție de turism chineză, și să plece din țară cu aceeași croazieră.

Grupurile de circuit pot călători în Beijing sau în alte provincii de coastă.

”Implementarea integrală a politicii de intrare fără viză pentru turiștii străini care fac croaziere este un pilon important pentru accelerarea dezvoltării economiei de croazieră a Chinei și o măsură importantă pentru promovarea deschiderii instituționale a Chinei”, a spus NIA într-un comunicat.

Afacerile de croazieră din China au făcut progrese majore în acest an, primul vas de croazieră construit pe plan intern al țării, Adora Magic City, făcând prima călătorie pe 1 ianuarie, potrivit presei de stat.

Miercuri, șapte porturi de croazieră au fost adăugate, de asemenea, ca puncte de intrare eligibile în cadrul politicii existente de tranzit fără viză a Chinei, peste cele 31 anterioare.

Tranzitul fără viză permite cetățenilor din anumite țări să rămână în China fără viză timp de până la 144 de ore în timp ce tranzitează într-o altă țară.

Cel mai mare turoperator din Europa se așteaptă la încă o vară de vis, în pofida creșterii prețurilor CITEȘTE ȘI Cel mai mare turoperator din Europa se așteaptă la încă o vară de vis, în pofida creșterii prețurilor

În noiembrie, Norvegia a fost adăugată la țările eligibile pentru tranzit fără viză către China, ducând numărul total la 54.

Cea mai recentă politică de călătorie fără viză reflectă ”determinarea și atitudinea” Chinei față de ”deschiderea către lume” și este un pas către stimularea schimburilor mai bune între China și țările străine, a spus NIA.

China s-a străduit să atragă turiștii de când și-a redeschis granițele anul trecut și a început să restabilească rutele internaționale de zbor, punând capăt celor trei ani de politici stricte privind COVID-19.

În decembrie, țara a acordat o scutire temporară de viză pentru călătorii de până la 15 zile cetățenilor din Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Spania și Malaezia.

Beijingul a adoptat, de asemenea, un acord reciproc de scutire de viză cu Singapore, în februarie. Schema este valabilă până în noiembrie anul acesta.

De asemenea, companiile au încercat să îmbunătățească experiența de călătorie a turiștilor străini.

Ant Group, afiliat la grupul Alibaba, a permis recent vizitatorilor din China să cheltuie până la 2.000 de dolari pe an prin aplicația sa mobilă Alipay, fără a fi nevoie să-și înregistreze identitatea la companie.

Eforturile vin pe măsură ce țara nu a reușit să mărească numărul de călători străini înapoi la nivelurile pre-pandemie, conform datelor NIA, chiar dacă turismul intern în China și-a revenit.

Datele arată că 13 milioane de străini au intrat sau ieșit din China în primele trei luni ale acestui an, în scădere cu peste 40% față de aceeași perioadă din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
croazieră
turism