Un alt retailer cade sub lovitura coronavirus - Arcadia Group, cu 13.000 de angajați, intră într-o procedură specială de administrare, căutând cumpărători pentru întreaga sau o parte din afacere

Un alt retailer cade sub lovitura coronavirus - Arcadia Group, cu 13.000 de angajați, intră într-o procedură specială de administrare, căutând cumpărători pentru întreaga sau o parte din afacere
scris 1 dec 2020

Retailerul britanic Arcadia Group, controlat de Sir Philip Nigel Ross Green (68 de ani), având în portofoliu comercianții Topshop, Topman, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Evans și Burton, cu o rețea de 466 de magazine (dintre care 450 în Marea Britanie), a intrat într-o procedură specială de administrare, ultima încercare de a evita falimentul, în care caută cumpărători pentru întreaga sau o parte din afacere, pe fondul restricțiilor generate de pandemia de coronavirus, care au impus închiderea magazinelor în anumite perioade și au afectat vânzările. La aceasta s-a adăugat și concurența puternică din partea retailerului low-cost Primark.

Arcadia are peste 13.000 de angajați. Compania a angajat Deloitte pentru administrare, nu a anunțat deocamdată concedieri, iar magazinele vor rămâne, la acest moment, deschise, onorând inclusiv comenzile efectuate de Black Friday.

Urmărește-ne și pe Google News

Retailerul de modă Boohoo este văzut ca un potențial cumpărător pentru unele dintre mărcile de renume ale Arcadia Group, precum Topshop. În trecut, a cumpărat branduri cu dificultăți, precum Oasis, Warehouse, Karen Millen și Coast.

EXCLUSIV Șeful Altex inițiază optimizări în portofoliul de firme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful Altex inițiază optimizări în portofoliul de firme

Philip Green a achiziționat Arcadia în 2002, pentru 850 milioane lire sterline.

În primăvară, tot în Marea Britanie, un alt mare retailer, Debenhams, anunța că se pregătește pentru declararea falimentului și intrarea în administrare specială, după ce compania care comercializează îmbrăcăminte a fost nevoită să își închidă toate magazinele din cauza restricțiilor adoptate de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Comerțul global, exceptând retailerii de produse alimentare, a fost afectat puternic de pandemie, în vară retailerul american JC Penney, pe piață din 1902 și prezentat în repetate rânduri drept o piatră de temelie a mall-urilor americane și o poveste de succes incontestabilă, intrând de asemenea într-o procedură de protecție împotriva falimentului pe fondul pandemiei de coronavirus. Lanțul are peste 800 de magazine și aproape 85.000 de angajați.

Tot atunci, și retailerul de lux Neiman Marcus a solicitat să intre sub protecția capitolului 11 din Legea falimentului din SUA, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Măsurile adoptate în martie în SUA pentru stoparea răspândirii epidemiei au forțat Neiman Marcus să-și închidă cele 43 de magazine, ceea ce i-a afectat semnificativ vânzările și veniturile.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Microgreens: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai avem business deloc. Scăderea este dramatică. Lecția învățată în criză CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Microgreens: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai avem business deloc. Scăderea este dramatică. Lecția învățată în criză

Și alte rețele mari de magazine ar urma să se confrunte cu aceleași probleme, apreciau atunci analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
neiman marcus
faliment