Acțiunile producătorului Pringles au crescut, susținute de informația că Mars i-ar putea face o ofertă de preluare

Acțiunile producătorului Pringles au crescut, susținute de informația că Mars i-ar putea face o ofertă de preluare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Acțiunile Kellanova, producătorul Pringles, au crescut cu 14%, după un avans inițial de până la 18%, în urma informației publicate de Reuters că gigantul furnizor de dulciuri Mars explorează o potențială cumpărare a companiei.

O înțelegere între Mars și Kellanova, companie deținută de o familie, cunoscută pentru mărcile de gustări precum Rice Krispies Treats și Pop-Tarts, ar fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul alimentelor ambalate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Dolce & Gabbanna lansează un parfum de lux pentru câini. Ce preț are CITEȘTE ȘI Dolce & Gabbanna lansează un parfum de lux pentru câini. Ce preț are
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Credem că portofoliul K de mărci populare de gustări se va potrivi bine cu Mars și o va ajuta să se extindă pe piețele internaționale”, a spus un analist al TD Cowen, Robert Moskow.

Acordurile de preluări în sectorul alimentelor ambalate au crescut de anul trecut, inclusiv cumpărarea de către Campbell Soup a proprietarului sosurilor de paste Rao, Sovos Brands, în valoare de 2,33 miliarde de dolari, și achiziția de către J.M. Smucker a producătorului de Twinkies, Hostess Brands, pentru 5,6 miliarde de dolari.

Analiștii au spus că înțelegerea dintre Kellanova cu Marte ar putea duce la o mai mare consolidare a sectorului.

În rezultatele din trimestrul al doilea, Kellanova și-a crescut vânzările organice anuale și previziunile de profit, datorită cererii constante pentru cea mai mare marcă a sa, Pringles, și a promoțiilor eficiente.

viewscnt
Afla mai multe despre
mars
pringles