Undă verde pentru viitorul "Parndorf de Cluj". Investiție de peste 100 milioane euro în România

Undă verde pentru viitorul "Parndorf de Cluj". Investiție de peste 100 milioane euro în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Urbaniștii județului Cluj au oferit un aviz favorabil proiectului care va fi amplasat în localitatea Luna de Sus, comuna Florești. Investiția, estimată la peste 100 de milioane de euro, are potențialul de a impulsiona dezvoltarea economică a zonei, dar și de a atrage o parte din traficul care acum "sufocă" DN1 între Cluj-Napoca și Florești, mai ales în zona Nodului N.

Proiectul, denumit Urbano Shopping & Living, s-a aflat în faza elaborării PUZ-ului și a studiilor de specialitate. Acesta a fost supus dezbaterii în ședința de joi, 7 martie 2024, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a Consiliului Județean Cluj, arată zcj.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene CITEȘTE ȘI FOTO Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit documentației, suprafață totală a terenului este semnificativă, aproximativ 28 de hectare. Amplasamentul studiat se află majoritar în intravilanul localității Luna De Sus, comuna Florești, delimitat la SUD de DN1 (E60), tangent sensului giratoriu dintre DN1 (E60) și DJ 107M, și la nord de canalul de fugă al râului Someșul Mic.

De asemenea, la est, zona studiată este delimitată de traseului proiectat al drumului de legatură cu centura metropolitană TR35/B2. Principalele accese în incinta ansamblului se realizează în 2 etape diferite, în funcție de implementarea proiectului centurii metropolitane TR35. Astfel, in prima etapa a proiectului se vor dezvolta 3 puncte de acces în DN1, iar în etapa următoare se va dezvolta suplimentar un acces din cadrul drumului de legătura B2 / TR35.

PREMIERĂ Jumbo pregătește deschiderea Jumbo Mall, cu primul său magazin dintr-un mall românesc, după tranzacția anunțată de Profit.ro. Plan de extindere agresivă în România CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Jumbo pregătește deschiderea Jumbo Mall, cu primul său magazin dintr-un mall românesc, după tranzacția anunțată de Profit.ro. Plan de extindere agresivă în România

Investiția se va derula pe întreaga suprafață de 28 ha și va cuprinde construcții, drumuri, parcări, zone verzi dedicate funcțiunilor ce vor fi incluse prin concept – spații comerciale de capacitate mare, galerii comerciale, spații de servicii, zone de loisir.

Potrivit surselor din piață consultate de ZIUA de CLUJ, investiția va depăși, la finalul proiectului, suma de 100 de milioane de euro.

Proiectul este realizat de societatea Altrade Com SRL, controlată de omul de afaceri clujean Mircea Vasile Ilea. Societatea a raportat, pe anul 2022, o cifră de afaceri de 8,2 milioane lei și un profit de 1,9 milioane lei.

VIDEO Autoritățile au pe masă proiectul Bucharest Green Energy City, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Autoritățile au pe masă proiectul Bucharest Green Energy City, "Cartierul Energiei"

Asociații firmei Altrade Com SRL Cluj sunt Mircea Vasile Ilea – cu 46,5% din capitalul social, Alexandru Șerban Paul – cu 36,5% și firma Ascom Impex – cu 17%. La rândul ei, Ascom Impex e deținută în cote egale de Mircea Ilea și de Steliana Daniela Ilea.

Societatea Altrade Com SRL este prezentă deja în zona Florești - Gilău cu investiția în parcul logistic-industrial URBANO PARKS. 

În 2020 a fost anunțat că grupul de investitori Urbano Parks, format din Mircea Ilea, Alexandru Șerban și Daniel Paraschiv, dezvoltă parcul logistic Urbano Cluj Vest (UCV), investiție de 14 milioane de euro.

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3), la 15 kilometri distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Urbano Vest Cluj va avea o suprafață construită de 24.500 metri pătrați, Clasa A și 5 hectare suprafață totală parc. 

EXCLUSIV Familia marelui industriaș cipriot Stelios Joannou, unul dintre fondatorii gigantului din construcții J&P, își activează proiecte în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia marelui industriaș cipriot Stelios Joannou, unul dintre fondatorii gigantului din construcții J&P, își activează proiecte în România

Lucrările de construcție sunt în grafic, prima fază urmând să fie livrată în primăvara acestui an, iar faza a doua a proiectului a început deja. Proiectul Urbano Vest Cluj va fi dat în folosință la capacitate maximă la finalul acestui an. 

Primii chiriași cu care a fost semnat contract sunt companiile cu acționariat austriac Englmayer și Schuller Eh`Klar, care au închiriat circa 4.500 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
urbano parks
parc logistic