Alex Morar a rămas singurul CEO în cadrul companiei NEPI Rockastle, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, poziție pe care a împărțit-o din iulie 2017, de la fuziunea dintre New Europe Property Investments și Rockcastle Global Real Estate, cu Spiro Noussis.
”Ca urmare a fuziunii (…), Alex Morar și Spiro Noussis au fost numiți amândoi chief executive officer (CEO) ai NEPI Rockcastle. Împreună, aceștia au lucrat pentru integrarea cu succes a business-ului grupului NEPI Rockcastle. Boadrul la numit acum pe domnul Morar ca singur CEO. Noussis a rămas director executiv în companie, și i-a fost oferită poziția de Chief Investment Officer (director de investiții”, a anunțat compania.
NEPI Rockcastle a rezultat din fuziunea anul trecut dintre New Europe Property Investments din Africa de Sud și Rockcastle Global Real Estate din Mauritius, tranzacție ce a creat cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE).
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificare pregătită pentru Legea dării în plată: va fi aplicată și beneficiarilor programului Prima Casă Portofoliul NEPI din România mai cuprinde Promenada Mall, City Park Constanta, Shopping City Timișoara, Iris Titan Shopping Center Bucuresti, Brăila Mall, Shopping City Deva, Shopping City Galați, Vulcan Value Centre Bucuresti, Pitesti Retail Park, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, galerii comerciale și Aurora Shopping Mall Buzău, Floreasca Business Park, The Lake View, City Business Centre (Timișoara), The Office (Cluj) și proprietățile pe segmentul de logistică Râșnov Industrial Facility și Otopeni Warehouse.
Grupul NEPI Rockcastle a obținut din activitatea de pe piața românească un profit înainte de taxare de 285 milioane euro în 2017, în creștere cu aproape 30% comparativ cu anul anterior, pe fondul majorării veniturilor din chirii la circa 133 milioane euro și al extinderii portofoliului de proprietăți. Cel mai scump activ al grupului în România este Mega Mall din București evaluat la peste 300 de milioane de euro, cu 60 de milioane de euro mai mult decât în 2016.
Grupul deține are un portofoliu de active de circa 5 miliarde de euro, iar România reprezintă 42% din valoare, pe locul doi situându-se Polonia cu 25%.