Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră netă de afaceri de 21,49 milioane lei, mai mare cu 86% față de perioada similară a anului trecut, când s-au cifrat la 11,56 milioane lei, arată datele transmise joi Bursei de Valori București (BVB).
De asemenea, compania a realizat un profit net de 6,18 milioane lei, de la pierderi de 126.606 lei în primele trei luni din 2017, scrie News.ro.
”În 2018, Cemacon va avea cifra de afaceri de 120 milioane lei și un profit net de minim 11 milioane lei, cu peste 200 de angajați și operând două facilități de producție care funcționează la capacitate. Efectele restructurării datoriilor bancare, acumulate ca urmare a construirii celei mai mari fabrici de blocuri ceramice din țară, investiție începută înainte de criză și inaugarată în plin colaps al cererii de materiale de construcții, în 2010, adică reechilibrarea bilanțieră și recapitalizarea companiei au făcut posibilă transformarea Cemacon în al doilea jucător din piață și în una din cele mai performante si solide companii din Romania”, arată conducerea companiei în raport.
CITEȘTE ȘI OLX Group pregătește angajări. Compania va construi de la zero un departament de telesalesReprezentanții Cemacon spun că valoarea capitalizării pe bursă s-a dublat în ultimele 15 luni.
”Fundamentându-ne pe contextul de piață favorabil, pe creșterea solidă și pe capabilitățile companiei, avem motive să credem că inclusiv anul 2019 va fi un an de creștere și performanță record pentru Cemacon”, se menționează în raport.
Raportat la anul 2017, ponderea veniturilor din blocuri ceramice și mărfuri a rămas similară. Variația stocurilor înregistrează valori mai mici decât în perioada precedentă ca urmare a decalajului între cantitățile produse și vândute în trimestrul 1 2018.
Cemacon este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 91,19 milioane lei. Compania este detinută în principal de acționari instituționali, fonduri de investiții românești și străine.
Cemacon operează două facilități de producție în județul Sălaj, ambele funcționând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România și unul dintre liderii pieței din Transilvania.