GapMinder Venture Partners BV și TechAngels anunță primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați. În baza acestuia, GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară, fiind vizate exclusiv startup-uri de tehnologie. La fiecare rundă de investiții vor exista minimum doi angel investors din zona privată.
Scopul parteneriatului este încurajarea investițiilor de tip angel-investor. În următoarele 12 luni se estimează că vor fi realizate 5-10 investiții.
Companiile selectate pentru acest program vor avea acces la câte o rundă de investiții cumulate de până la 400.000 de euro, beneficiind totodată de suportul investitorului instituțional GapMinder prin accesarea know-how-ului partenerilor și a unor potențiale runde ulterioare de investiții.
De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.
GapMinder Venture Partners coordoneaza un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).
Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.
GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020.
TechAngels a fost creat în 2013 cu scopul de a fi un „loc de întâlnire” între startup-urile tehnologice și investitori. Grupul are două direcții principale: susținerea tinerilor antreprenori (prin investiții, acces la programe de accelerare și o sumă de alte resurse necesare pentru a-și dezvolta afacerea) și încurajarea potențialilor angel investors de a face primii pași în această zonă.