OpenAI și Time au încheiat un acord pe mai mulți ani pentru a îmbunătăți ChatGPT cu conținut jurnalistic

OpenAI și Time au încheiat un acord pe mai mulți ani pentru a îmbunătăți ChatGPT cu conținut jurnalistic
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 12:41

OpenAI și revista Time au anunțat ”un acord pentru conținut pe mai mulți ani” care va permite OpenAI să acceseze articolele actuale și arhivate din mai mult de 100 de ani din istoria Time, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Startupul susținut de Microsoft va putea afișa conținutul Time în chatbot-ul său ChatGPT ca răspuns la întrebările utilizatorilor, potrivit unui comunicat de presă, și să folosească conținutul Time ”pentru a-și îmbunătăți produsele” sau, probabil, pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială, scrie News.ro.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Utilizarea de către OpenAI a conținutului Time va include o citare și un link către sursa originală.

Ca parte a acordului, Time va avea acces la tehnologia OpenAI pentru ”a dezvolta produse noi pentru publicul său”, se spune în comunicat.

Știrea urmează unui parteneriat similar anunțat de OpenAI și News Corp, în mai, ceea ce permite OpenAI să acceseze articolele actuale și arhivate de la magazinele News Corp., inclusiv The Wall Street Journal, MarketWatch, Barron’s, The New York Post și multe altele.

Reddit a anunțat, de asemenea, în mai că va parteneră cu OpenAI, permițând companiei să-și antreneze modelele AI pe conținutul Reddit.

Parteneriatele au loc în urma unui număr tot mai mare de procese împotriva companiilor AI pentru presupusa încălcare a drepturilor de autor.

În decembrie, The New York Times a intentat un proces împotriva Microsoft și OpenAI, susținând încălcări ale proprietății intelectuale legate de conținutul său jurnalistic care apare în datele de instruire ale ChatGPT.

The Times încearcă să tragă la răspundere Microsoft și OpenAI pentru ”miliarde de dolari în daune legale și reale” legate de ”copierea și utilizarea ilegală a lucrărilor de valoare unică ale Times”, potrivit unui dosar depus la Tribunalul Districtual al Districtului de Sud din New York.

OpenAI nu a fost de acord cu caracterizarea evenimentelor de către Times.

În 2023, un grup de autori proeminenți din SUA, inclusiv Jonathan Franzen, John Grisham, George R.R. Martin și Jodi Picoult, au dat în judecată OpenAI, acuzând încălcarea drepturilor de autor în utilizarea lucrărilor lor pentru a instrui ChatGPT. În iulie, doi autori au intentat un proces similar împotriva OpenAI, susținând că cărțile lor au fost folosite pentru a antrena chatbotul companiei fără consimțământul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
time