Acțiunile Trump Media au crescut cu până la 30%, recuperând din pierderile accentuate de săptămâna trecută

Acțiunile Trump Media au crescut cu până la 30%, recuperând din pierderile accentuate de săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:12

Acțiunile Trump Media au crescut cu până la 30%, în timp ce compania deținută majoritar de fostul președinte Donald Trump își revine după scăderea de săptămâna trecută, care a redus prețul titlurilor aproape la jumătate, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Trump Media se tranzacționa luni în jur de 36 de dolari pe acțiune, la un volum mult mai mare decât media, începând cu ora 13:30. ET. Acțiunile au închis vineri la puțin peste 27 USD, scrie News.ro.

Creșterile sunt o veste binevenită pentru compania din spatele platformei de socializare Truth Social, care și-a văzut prețul acțiunilor scăzând cu aproape 50% în cele aproximativ trei săptămâni de când un juriu din New York l-a găsit pe Trump vinovat de 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. Acțiunile Trump Media au scăzut și mai jos săptămâna trecută, după ce înregistrarea acțiunilor suplimentare a fost declarată efectivă de către Comisia pentru burs[ ;i valori mobiliare (SEC).

FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go

Autorizarea riscă să dilueze prețul acțiunilor prin adăugarea mai multor acțiuni tranzacționabile la flotantul companiei. Înregistrarea a permis investitorilor timpurii să revândă anumite acțiuni și să exercite garanții emise anterior.

Mandatele de acțiuni oferă deținătorului lor posibilitatea de a cumpăra acțiuni la un preț prestabilit într-un anumit interval de timp. Vineri, Trump Media a declarat că se așteaptă să obțină venituri de peste 69,4 milioane de dolari în venituri din mandatele exercitate joi și vineri.

Recenta scădere a acțiunilor și inversarea bruscă a tendinței acestora sunt doar cel mai recent exemplu al volatilității care a ajuns să definească primele trei luni de tranzacționare publică a companiei.

După ce a finalizat o fuziune cu o companie de achiziții cu scop special, în martie, nou formata Trump Media a înregistrat o creștere a prețului acțiunilor de două cifre, în debutul său frenetic Nasdaq. Dar, după ce a atins un maxim pe acțiune de 79,38 USD, acțiunile s-au prăbușit rapid, scăzând la un preț al acțiunilor de aproape 22 USD.

Acțiunile Trump Media au continuat să crească și să scadă semnificativ, chiar și după ce compania a dezvăluit în raportul trimestrial de luna trecută o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari, la venituri de doar 770.500 de dolari.

Trump Media are în prezent o capitalizare de piață de aproape 6 miliarde de dolari. Valoarea sa depinde în mare măsură de popularitatea lui Trump, fostul președinte care a generat titluri de presă și este posibilul candidat republican la președinție.

Trump postează aproape exclusiv pe Truth Social, platforma de microblogging de social media care este singurul produs Trump Media până în prezent.

Dar Trump s-a alăturat, la începutul lunii iunie, gigantului rețelelor sociale TikTok, al cărui trafic îl depășește pe cel al Truth Social.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
actiuni