Profitul anual al Sony a scăzut, vânzările de PlayStation 5 ratând estimările

Profitul anual al Sony a scăzut, vânzările de PlayStation 5 ratând estimările
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Sony a raportat o scădere cu 7% a profitului său anual în anul fiscal 2023, tras în jos de o scădere a diviziei sale de servicii financiare. Compania a ratat, de asemenea, previziunile privind vânzările de unități ale consolei sale de jocuri PlayStation 5 pentru întregul an, relatează CNBC.

Iată cum a procedat Sony în trimestrul încheiat în martie, față de estimările consensului LSEG: Veniturile au atins 3.500 miliarde de yeni (22,4 miliarde de dolari), față de 2.890 miliarde de yeni așteptate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Digi împrumută aproape 170 milioane euro pentru afacerile din România, Portugalia și Spania CITEȘTE ȘI Digi împrumută aproape 170 milioane euro pentru afacerile din România, Portugalia și Spania
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Profit operațional este de 229,4 miliarde de yeni, față de 236,81 miliarde de yeni așteptați. Aceasta marchează o creștere de 57% de la an la an.

Gigantul japonez al jocurilor video a raportat venituri în 2023 de 13.000 de miliarde de yeni, o creștere de 19%. Cu toate acestea, profitul operațional al Sony pentru întregul an a fost de 1.200 miliarde de yeni, în scădere cu 7%.

Sony a ratat cu puțin obiectivul revizuit în scădere pentru vânzările PlayStation 5.

Vânzările consolei sale emblematice au totalizat 20,8 milioane de unități în anul fiscal 2023. Numărul este puțin mai mic decât ținta revizuită de 21 de milioane de unități pe care Sony a oferit-o investitorilor în februarie. Înainte de aceasta, compania prognozase că PS5 va vinde 25 de milioane de unități pentru întregul an.

Sony se așteaptă la vânzări și mai slabe, de 18 milioane de unități ale PS5, în anul fiscal care se va încheia în martie 2025, a declarat un director al companiei, potrivit Reuters.

Compania a anunțat luni o schimbare a managementului la unitatea sa de jocuri Sony Interactive Entertainment (SIE), directorul general interimar al diviziei, Hiroki Totoki, devenind președinte al afacerii. Directorii de lungă durată ai Sony Hideaki Nishino și Hermen Hulst au fost numiți CEO al Platform Business Group și, respectiv, Studio Business Group - două divizii nou create ale SIE.

Divizia financiară ctrage în jos profitul

Sony a spus că afacerea sa de servicii financiare a fost segmentul principal care a dus la scăderea profitului.

În 2023, profitul operațional al unității de servicii financiare a fost de 173,6 miliarde de yeni, marcând o scădere de 22,5%, după o creștere fermă în 2022.

Compania a suferit, de asemenea, de pe urma unui declin al afacerii sale de soluții de imagistică și detecție (I&SS), care include cipurile sale de imagistică. Afacerea I&SS a Sony a înregistrat un profit operațional de 193,5 miliarde de yeni, în scădere cu 9% față de 2022.

Sony prognozează o scădere a veniturilor totale ale grupului pentru anul fiscal curent. Compania se așteaptă ca vânzările să ajungă la 12.300 miliarde de yeni pentru anul care se încheie în martie 2025, în scădere cu 5%.

Profitul operațional pentru anul fiscal 2024 este așteptat să totalizeze 1.280 miliarde de yeni, în creștere cu 5%, a spus Sony în rezultatele sale consolidate.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation 5