PREMIERĂ Grevă pe termen nelimitat la gigantul tehnologic Samsung

PREMIERĂ Grevă pe termen nelimitat la gigantul tehnologic Samsung
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Un sindicat care reprezintă lucrătorii gigantului tehnologic sud-coreean Samsung Electronics a făcut apel la cei aproximativ 30.000 de membri ai săi să intre în grevă pe termen nelimitat, ca parte a campaniei sale pentru salarii și beneficii mai bune, transmite BBC.

Anunțul a fost făcut în ultima zi a unei greve generale de trei zile organizată de National Samsung Electronics Union (NSEU).

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFIC Pepsi - afaceri și profit record în România. Snacksurile pierd însă din viteză. Într-un deceniu, compania și-a mărit cifra de afaceri cu aproape 350% CITEȘTE ȘI GRAFIC Pepsi - afaceri și profit record în România. Snacksurile pierd însă din viteză. Într-un deceniu, compania și-a mărit cifra de afaceri cu aproape 350%
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sindicatul a declarat că a luat această decizie după ce conducerea nu a arătat nicio intenție de a purta discuții cu privire la cererile sale, scrie News.ro.

Samsung nu a răspuns imediat la solicitarea BBC de comentarii.

"Compania nu are nicio intenție de a se angaja într-un dialog, chiar și după prima grevă generală, prin urmare declarăm o a doua grevă generală începând cu 10 iulie, cu o durată nedeterminată", se arată într-o declarație de pe site-ul sindicatului.

NSEU, care reprezintă aproape un sfert din lucrătorii Samsung Electronics din Coreea de Sud, a declarat că acțiunile sale au perturbat producția. Cu toate acestea, Samsung a contestat această afirmație.

"În opinia noastră, nu va exista nicio întrerupere a producției", a declarat pentru BBC News Jung In Yun, de la Fibonacci Asset Management Global.

Luna trecută, sindicatul a organizat prima grevă la companie de la înființarea acesteia în urmă cu cinci decenii și jumătate.

Samsung Electronics este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare. Este unitatea emblematică a conglomeratului sud-coreean Samsung Group.

Samsung Group era cunoscut pentru faptul că nu permitea sindicatelor să își reprezinte lucrătorii până în 2020, când compania a fost supusă unui control public intens după ce președintele său a fost urmărit penal pentru manipularea pieței și luare de mită.

După anunțul NSEU, acțiunile companiei au fost tranzacționate în mod stabil sau puțin mai jos la Bursa din Coreea.

viewscnt
Afla mai multe despre
grevă
samsung