O instanță americană va audia în septembrie contestațiile la posibila interzicere a TikTok

O instanță americană va audia în septembrie contestațiile la posibila interzicere a TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

O curte de apel din SUA a stabilit o procedură rapidă pentru a lua în considerare contestațiile legale față de o nouă lege care cere grupului ByteDance, cu sediul în China, să cedeze activele TikTok din SUA până pe 19 ianuarie sau ca platforma de socializare să fie interzisă, transmite Reuters.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a dispus ca acest caz să fie discutat oral în septembrie, după ce TikTok, ByteDance și un grup de creatori de conținut ai TikTok s-au alăturat Departamentului de Justiție la începutul acestei luni pentru a solicita instanței o procedură rapidă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Compania americană Intuitive Cloud intră pe piața din România. Caută sute de angajați CITEȘTE ȘI Compania americană Intuitive Cloud intră pe piața din România. Caută sute de angajați
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe 14 mai, un grup de creatori ai TikTok au depus o acțiune pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicația folosită de 170 de milioane de americani, spunând că a avut ”un efect profund asupra vieții americane”, după ce TikTok și compania-mamă ByteDance au intentat un proces similar.

Conform programului curții de apel, creatorii, TikTok și ByteDance trebuie să depună documente juridice până pe 20 iunie, iar Departamentul de Justiție până pe 26 iulie, iar răspunsurile să vină până pe 15 august.

TikTok a spus că, cu o procedură rapidă, consideră că contestația legală poate fi rezolvată fără a fi nevoie să solicite măsuri preliminare de urgență.

TikTok și Departamentul de Justiție au solicitat o decizie până pe 6 decembrie, pentru a solicita o revizuire de la Curtea Supremă, dacă va fi necesară.

Legea, semnată de președintele Joe Biden pe 24 aprilie, acordă ByteDance un termen până pe 19 ianuarie pentru a vinde TikTok sau a se confrunta cu o interdicție.

Casa Albă spune că dorește ca proprietatea din China să înceteze din motive de securitate națională, dar nu o interzicere a TikTok.

Legea interzice magazinelor de aplicații precum Apple și Google, parte a grupului Alphabet, să ofere aplicația TikTok și împiedică serviciile de găzduire pe internet să accepte TikTok, cu excepția cazului în care ByteDance renunță la TikTok.

Concepută în urma îngrijorărilor parlamentarilor americani că China ar putea accesa date despre americani sau să-i spioneze cu ajutorul aplicației, măsura a fost adoptată în majoritate covârșitoare în Congres, la doar câteva săptămâni după ce a fost introdusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua