Numărul utilizatorilor vizați de programe care fură parole a crescut semnificativ

Numărul utilizatorilor vizați de programe care fură parole a crescut semnificativ
scris 23 iul 2019

Producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab a anunțat, marți, că numărul utilizatorilor vizați, în prima jumătate a acestui an, de programe care fură parole a crescut cu 60%.

Astfel, numărul utilizatorilor vizați de aceste programe a crescut de la aproape 600.000 în prima jumătate a anului 2018, la peste 940.000, pe parcursul aceluiași interval din 2019, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Programele care fură parole (PSW) sunt o armă importantă din trusa infractorilor cibernetici, cu care sabotează viața privată a utilizatorilor. Acest tip de program fură datele direct din browser, folosind diferite metode. Informațiile sunt cel mai adesea sensibile și includ detalii de acces la conturi online, precum și informații financiare, cum sunt parolele salvate, cele autocompletate și datele salvate ale cardului”, se arată în comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming

În plus, unele familii ale acestui tip de malware sunt create pentru a fura cookies din browser, fișiere ale utilizatorilor dintr-un loc anume (de exemplu, de pe desktop), precum și fișiere din aplicații, cum ar fi serviciile de mesagerie, potrivit specialiștilor.

În ultimele șase luni, Kaspersky a detectat o activitate intensă a acestor programe, în Europa și Asia. Cel mai adesea, malware-ul vizează utilizatorii din Rusia, India, Brazilia, Germania și SUA.

Unul dintre cei mai răspândiți troieni care fură parole a fost multifuncționalul Azorult, detectat pe computerele a peste 25% dintre toți utilizatorii care s-au confruntat cu troieni PSW în perioada studiată, potrivit Kaspersky.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atac