Internetul lucrurilor a fost etichetat ca ”viitoarea revoluție industrială” pentru felul în care va schimba modul în care oamenii locuiesc, muncesc, se distrează, călătoresc și modul în care guvernele și companiile interacționează cu lumea, relatează Business Insider.
De fapt, revoluția a început deja, scrie News.ro.
Ce sunt noile mașini care vin cu o mulțime de aplicații preinstalate? Internetul lucrurilor. Dispozitele inteligente pentru locuințe care îți permit să controlezi termostatul sau să pui muzică cu doar câteva cuvinte? Internetul lucrurilor. Dispozitivul pentru fitness purtabil pe încheietura mâinii, care îți permite să spui prietenilor cum decurge exercițiul tău? Internetul lucrurilor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acesta este însă doar începutul.
BI Intelligence, serviciul de cercetări premium al Business Insider, a urmărit în ultimii doi ani dezvoltarea Internetului lucrurilor (IoT), în special felul în care consumatorii, companiile și guvernele se folosesc de ecosistemul acestuia.
Potrivit unui raport al BI Intelligence, până în 2020, la nivel mondial, vor exista 34 de miliarde de dispozitive contectate la Internet, față de 10 miliarde în 2015.
La nivel global vor fi 24 de miliarde de aparate conectate la Internetul lucrurilor, în timp ce numărul dispozitivelor IT tradiționale, respectiv smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri va fi de 10 miliarde.
În următorii cinci ani cheltuielile pentru soluții destinate Internetului lucrurilor se vor ridica la aproape 6.000 de miliarde de dolari, conform estimărilor BI Intelligence.
Companiile vor adopta cele mai multe soluții IoT, care le pot îmbunătății rezultatele financiare prin reducerea costurilor operaționale, creșterea productivității și extinderea pe noi piețe sau dezvoltarea de noi produse.
Guvernele se concentrează pe de altă parte pe creșterea productivității, reducerea costurilor și îmbunătățirea calității vieții oamenilor, acestea urmând să fie pe locul al doilea în privința adoptării ecosistemelor Internetului lucrurilor.
Consumatorii vor fi în urma companiilor și guvernelor în adoptarea IoT, chiar dacă vor cumpăra un număr mare de dispozitive și vor aloca bani mulți în acest sens.