Apple lovește în Dialog, începând să producă cipuri proprii pentru iPhone. Acțiunile Dialog cad la bursa din Germania

Apple lovește în Dialog, începând să producă cipuri proprii pentru iPhone. Acțiunile Dialog cad la bursa din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2017

Apple proiectează cipuri proprii pentru managementul energiei, care vor intra în componența iPhone-urilor cel mai devreme în 2018, pentru a reduce dependența de cipurile produse de Dialog Semiconductor, a relatat publicația japoneză Nikkei, fără să menționeze sursa informației, transmite Bloomberg.

Aceste cipuri asigură funcțiile de încărcare și de management al energiei pentru smartphone-uri, iar compania britanică Dialog depinde de Apple pentru generarea a trei sferturi din venituri, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit planului actual al Apple, compania americană ar putea înlocui aproximativ jumătate din cipurile care asigură managementul energiei iPhone-urilor cu un model propriu. Aceste cipuri sunt unele dintre cele mai scumpe componente, după procesoarele core, modemuri și cipurile de memorie.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile Dialog au scăzut joi cu până la 23% la bursa din Germania, în urma informației.

ANCOM pregătește scăderea facturii pentru convorbiri pe telefonul mobil. Din 2018 CITEȘTE ȘI ANCOM pregătește scăderea facturii pentru convorbiri pe telefonul mobil. Din 2018

Apple dezvoltă de ani de zile procesoare, dar în ultimul timp a intensificat proiactarea de componente, inclusiv cipuri de grafică, Bluetooth și alte cipuri destinate smartphone-urilor. Aceste activități sunt costisitoare și creează riscuri, dar ajută compania să își mențină avantajul în fața furnizorilor, în contextul unui val recent de achiziții care a redus numărul producătorilor de cipuri cu care lucrează.

Prin proiectarea unor cipuri  proprii, Apple poate să integreze mai bine componentele hardware cu softurile, iar iPhone-urile să se distingă de smartphone-urile fabricate de Samsung Elrctronics. Apple poate în acest fel să concureze mai bine pe piața tehnologiilor emergente, cum este inteligența artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone