Indonezia folosește tehnica de însămânțare a norilor în jurul viitoarei sale capitale

Indonezia folosește tehnica de însămânțare a norilor în jurul viitoarei sale capitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Indonezia folosește tehnica de însămânțare a norilor în jurul amplasamentului viitoarei sale capitale pentru a reduce precipitațiile intense care au îngreunat construcția acesteia, a declarat un oficial al agenției indoneziene de meteorologie, informează AFP.

Nusantara, care răsare din pământ în mijlocul pădurii tropicale, va succeda oficial Jakartei, actuala capitală a țării, aglomerată și care se scufundă inexorabil sub nivelul mării, după inaugurarea sa de către președintele Joko Widodo pe 17 august, data la care este sărbătorită independența Indoneziei, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Astrid Oberhummer, Lobster Experience: Chiar dacă sunt o mulțime de crize la nivel global, oamenii care au bani vor continua să aibă bani și, implicit, să călătorească. Nu le pasă dacă vor plăti cu 10.000 de euro mai mult pe o astfel de vacanță CITEȘTE ȘI Astrid Oberhummer, Lobster Experience: Chiar dacă sunt o mulțime de crize la nivel global, oamenii care au bani vor continua să aibă bani și, implicit, să călătorească. Nu le pasă dacă vor plăti cu 10.000 de euro mai mult pe o astfel de vacanță
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Însă antreprenorii, ale căror lucrări de construcție au fost îngreunate de ploile zilnice, le-au cerut autorităților să efectueze o „operațiune de modificare a vremii”, a declarat Tri Handoko Seto, un înalt funcționar din cadrul Agenției de meteorologie, climatologie și geofizică din Indonezia (BMKG).

„Ei au depus o cerere pentru a efectua o operațiune de modificare a vremii, astfel încât ploaia care cade în fiecare zi să poată fi deviată într-un alt loc, eliminată într-o anumită zonă sau cel puțin redusă”, a precizat el.

FOTO Rețeaua Mobile Vet se extinde CITEȘTE ȘI FOTO Rețeaua Mobile Vet se extinde

Această tehnică, însămânțarea norilor, care constă în introducerea de particule minuscule în nori pentru a provoca precipitații pe zone geografice mici, a câștigat în popularitate în întreaga lume ca modalitate de combatere a secetei sau de creștere a rezervelor locale de apă.

Cu toate acestea, oamenii de știință spun că tehnica nu poate să influențeze vremea pe suprafețe mari – și nici să declanșeze precipitații de amploarea celor observate în țări precum Germania și Statele Unite ale Americii.

Operațiunea de însămânțare a norilor în jurul orașului Nusantara a început săptămâna trecută și urmează să se încheie duminică, urmată de o evaluare pentru a se determina dacă trebuie să fie continuată, a declarat Tri Handoko Seto.

FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia

Este pentru prima dată când autoritățile indoneziene folosesc această tehnică în jurul Nusantara pentru a reduce precipitațiile.

Inundațiile și alunecările de teren sunt frecvente în timpul celor șase luni ale sezonului ploios din vastul arhipelag indonezian, iar BMKG preconizează că ploile torențiale din jurul Nusantara vor dura până în august.

VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție CITEȘTE ȘI VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție

Guvernul indonezian intenționează să instaleze în viitoarea capitală o populație de 1,9 milioane de locuitori până în 2045 și să concentreze acolo activități umane și industriale, chiar în centrul insulei Borneo.

Construcția noii capitale a fost puternic criticată de ecologiști, care denunță defrișările realizate în una dintre cele mai mari suprafețe de pădure tropicală din lume.

Șantierul Naval Orșova, care și-a schimbat acționarul majoritar, obține un nou contract de la clientul statornic din Olanda CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova, care și-a schimbat acționarul majoritar, obține un nou contract de la clientul statornic din Olanda

Mii de funcționari publici sunt așteptați să se mute în acest oraș începând din luna septembrie, însă proiectul a fost amânat cu mai multe luni din cauza ritmului lent în care se desfășoară lucrările de construcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
indonezia
capitala